17 Απρ 2021

Ολοκληρώθηκε το έργο ανακατασκευής οδού στα Πεύκα


Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, βιογραφικό


Μετά τη διάβρωση του υπεδάφους, οριστική λύση στο πρόβλημα τα οδού Ανθέων με έργα αντιστήριξης, επιχωμάτωσης, ασφαλτόστρωσης και ανάπλασης των

πεζοδρομίων  Σίμος Δανιηλίδης: Άμεση η επίλυση του προβλήματος  

 

 

 

Θερμές ευχαριστίες και εγκωμιαστικά σχόλια εισέπραξε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης από κατοίκους περιοχής των Πεύκων μετά την ολοκλήρωση του έργου ανακατασκευής και αντιστήριξης της οδού Ανθέων. 

Η πρωτοφανής καθίζηση του οδοστρώματος που προκλήθηκε από τη διάβρωση του υπεδάφους, δεν επέφερε μόνο τη διακοπή της κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα, αλλά έθεσε σε άμεσο κίνδυνο και τη στατικότητα των παρακείμενων κατοικιών.

Μετά από άμεση κινητοποίηση των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης-Συκεών, και αφού ενημερώθηκε η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κρίθηκε απαραίτητη η επείγουσα έναρξη όλων των απαραίτητων εργασιών για τη σωστή ανάπλαση της περιοχής.

Εκτός από τις επιχωματώσεις, τη δημιουργία νέων πεζοδρομίων και την ασφαλτόστρωση, κύριο μέλημα των αρμοδίων αποτέλεσε η ουσιαστική στήριξη του υπεδάφους και του ρήγματος που προκλήθηκε από τη ροή όμβριων υδάτων σε παρακείμενο ρέμα. Η τεχνική εταιρεία που ανέλαβε την υλοποίηση του έργου πρόκρινε ως καίρια παρέμβαση αντιστήριξης του υπεδάφους την κλιμακωτή θεμελίωσή του με τη μέθοδο τοποθέτησης συρματοκιβωτίων και παράλληλη κατασκευή αρδευτικού αγωγού.

Την περιοχή επισκέφθηκε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Στέλιο Γκατζέ, όπου μάλιστα οι περίοικοι του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την ενίσχυση της ασφάλειας και της προστασίας των κατοικιών. «Η σαθρότητα του υπεδάφους ήταν τεράστια και απειλούσε άμεσα την ασφάλεια των συμπολιτών μας στα παρακείμενα κτίρια. Ήταν υποχρέωσή μας να επέμβουμε τάχιστα και να δώσουμε οριστική λύση στο πρόβλημα. Για μια ακόμη φορά αποφύγαμε τα έργα βιτρίνας και επιλέξαμε την ουσία. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας με αυτές της Περιφέρειας και από κοινού, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, καταφέραμε όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε αλλά και να επιλύσουμε το πρόβλημα μια για πάντα» δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την πορεία του θέματος.

 

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη