Δολοφονία Καραϊβάζ: Αυτό είναι το προφίλ των δραστών

13 Απρ 2021


Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για το προφίλ των δραστών της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ στον Άλιμο.

Οι αναλυτές της Ασφάλειας καταλήγουν στο ενδεχόμενο οι δύο εκτελεστές που δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο να είναι σεσημασμένοι και να διαμένουν στην Αθήνα.


Από τον τρόπο δράσης του πιστολέρο, θεωρούν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έχει σηκώσει με όπλο και έχει εκτελέσει συμβόλαιο θανάτου.

Η ψυχραιμία, η αποτελεσματικότητα και το modus operandi, δείχνουν έμπειρους δολοφόνους και όχι πρωτάρηδες, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Όσο περνούν οι ώρες και οι μέρες και η διασταύρωση των στοιχείων από ξενοδοχεία, αεροδρόμια, airbnb, εταιρείες ενοικιάσεως οχημάτων δεν φέρνουν αποτέλεσμα, τόσο ενισχύεται η εκδοχή, οι δολοφόνοι να μην ήλθαν από το εξωτερικό.

Μια εκτίμηση που «κουμπώνει» με το γεγονός ότι λόγω κορωνοϊού και καραντίνας οι πτήσεις, οι μετακινήσεις και οι κρατήσεις είναι ελάχιστες και δύσκολες.

Το παραπάνω στοιχείο σε συνδυασμό με το γεγονός ότι εξαφάνισαν το σκουτεράκι δείχνει ότι είναι κάτοικοι Αθηνών και με μεγάλη πιθανότητα να είναι σεσημασμένοι.

Και αυτό γιατί, δεν ήθελαν να ρισκάρουν αφήνοντας πίσω τους μια μηχανή που θα αποτελούσε «θησαυρό» στοιχείων με αξιοποιήσιμα ίχνη από dna και αποτυπώματα που θα μπορούσαν να δώσουν στο πιάτο των διωκτών τους την ταυτότητα τους.

Οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών ξεσκονίζουν λίστες σεσησμένων εκτελεστών συγκρίνοντας τη σωματοδομή και τον τρόπο δράσης τους σε μια προσπάθεια να βρουν τους φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του αστυνομικού ρεπόρτερ και συντάκτη.
Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη