4 Μαΐ 2021

Αίγυπτος: Η δεύτερη μεγάλη αγορά όπλων από τη Γαλλία

 


«Η Αίγυπτος και η Γαλλία υπογράφουν συμβόλαιο για την προμήθεια 30 αεροσκαφών Rafale»


Η Αίγυπτος και η Γαλλία υπέγραψαν συμβόλαιο για την προμήθεια 30 μαχητικών αεροσκαφών Rafale, με συμβόλαιο των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων και της γαλλικής εταιρείας «Dassault Aviation» στο

πλαίσιο του ενδιαφέροντος της πολιτικής ηγεσίας για

αναβάθμιση και ανάπτυξη των συνολικών δυνάμεων του κράτους, γράφει το σημερινό δημοσίευμα της  αιγυπτιακής Al Dostor.

Σε δήλωση, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, ανέφερε ότι η σύμβαση που συνάπτεται χρηματοδοτείται μέσω δανείου χρηματοδότησης με ελάχιστη διάρκεια 10 ετών.

Το 2015, η Αίγυπτος και η Γαλλία συνήψαν συμβόλαιο για την προμήθεια 24 αεροσκαφών Rafale για την Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία, το οποίο αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη αγορά για την εξασφάλιση  των εθνικών συμφερόντων της Αιγύπτου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αεροσκάφη Rafale χαρακτηρίζονται από υψηλές ικανότητες μάχης που περιλαμβάνουν την ικανότητα εκτέλεσης εργασιών μεγάλης εμβέλειας, εκτός από τον εξοπλισμό ενός προηγμένου συστήματος, υψηλής ευελιξίας και πολλαπλότητας των οπλικών συστημάτων του.

Έχει άριστη απόδοση με ένα προηγμένο ηλεκτρονικό σύστημα πολέμου που τα επιτρέπει να είναι σε θέση να εκτελούν όλες τις εργασίες που τους ανατίθενται με ικανοποιητική αποτελεσματικότητα.

Πhttps://www.echedoros-a.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη