6 Μαΐ 2021

O Μεϊμαράκης διαψεύδει πως υπήρξε συμφωνία με Τσίπρα για συγκυβέρνηση


Απάντηση στους ισχυρισμούς του Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι το καλοκαίρι του 2015 ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε προχωρήσει σε άτυπη συμφωνία με τα κόμματα της αντιπολίτευσης για συγκυβέρνηση μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, δίνει μέσω συνεργατών του ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, πρόεδρος της ΝΔ εκείνη την περίοδο.

Σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη, «ουδέποτε υπήρξε πρόταση ή συμφωνία με τον κ. Τσίπρα για συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ».


Η διάψευση του κ. Μεϊμαράκη έρχεται σε απάντηση ανάρτησης (στον ιστότοπο Iskra) του κ. Λαφαζάνη ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός, και προκειμένου να «καθησυχάσει τη Ν.Δ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι και να ‘κλειδώσει’ την ψήφο τους στη βουλή για το τρίτο μνημόνιο (…) είχε αποδεχθεί άτυπη συμφωνία μαζί τους πως θα προχωρούσαν σε συγκυβέρνηση, ενδεχομένως και με έναν άλλο πρωθυπουργό από τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην πάνε τα κόμματά τους ως πρόβατα επί σφαγήν σε άμεσες εκλογές, έχοντας ψηφίσει το πρόγραμμα του “αντιπάλου” τους».

Στην ίδια ανάρτηση ο επικεφαλής της ΛΑΕ αναφέρει: «Αυτός ήταν, άλλωστε, ο λόγος για τον οποίο ο Αλ. Τσίπρας δεν παραιτήθηκε άμεσα για να πάμε σε εκλογές, όπως θα «έπρεπε», μετά την οδυνηρή, μέσα στον δεκαπενταύγουστο, για το κόμμα του ψηφοφορία στη Βουλή, άσχετο αν τη κέρδισε με τη «κτηνώδη» πλειοψηφία των 222 βουλευτών.
Αντίθετα, αμέσως σχεδόν μετά την ψηφοφορία στη Βουλή για το τρίτο μνημόνιο, το κυβερνητικό επιτελείο δήλωσε ότι θα καταθέσει στη Βουλή για συζήτηση και ψηφοφορία πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη