17 Ιουν 2021

Λάρισα: Στο νοσοκομείο 42χρονος με μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό του με Pfizer-ΒΙΝΤΕΟ


Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας με μυοκαρδίτιδα, εισήχθη ένας 42χρονος λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό του με το σκεύασμα της Pfizer.

Στο νοσοκομείο 42χρονος με μυοκαρδίτιδα μετά τον εμβολιασμό του με Pfizer

Ο Φίλιππος Τρυποσκιάδης, Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, μίλησε στην εκπομπή “LIVE NEWS” για τον κορωνοϊό και το πώς σχετίζεται με τα καρδιολογικά προβλήματα που παρατηρούνται.

«Ακόμα και σ αυτούς που πέρασαν ελαφρά κορωνοϊό, φαίνεται να υπάρχει προσβολή της καρδιάς. Τι συνέπειες θα έχουν όσοι πέρασαν κορωνοϊό, αυτό θα το δείξει το μέλλον», δήλωσε και πρόσθεσε πως ο πόνος στο στήθος είναι ένα σύμπτωμα που θα πρέπει να κινητοποιήσει τον ασθενή.
Ερευνώνται άλλα 25 περιστατικά
Για το εμβόλιο της Pfizer, για την μυοκαρδίτιδα και την περικαρδίτιδα, υπάρχουν αναφορές και στη χώρα μας, 25-27 περιστατικά τα οποία όμως δεν έχουν όλα σαφώς συσχετισθεί.
Το σοβαρότερο από τα 25 ύποπτα περιστατικά αφορά σε μια νεαρή γυναίκα από την Πάτρα.

Στην Πάτρα καταγράφηκε ένα ακόμη ύποπτο περιστατικό μυοκαρδίτιδας σ’ έναν νεαρό άντρα. Το περιστατικό όπως εξηγεί στο LIVE NEWS ο θεράπων γιατρός ήταν ήπιο.

«Υπήρξε μια υποψία πριν από μερικούς μήνες για κάποιο τέτοιο περιστατικό αλλά δεν μπορεί ν’ αποδειχθεί ότι ευθύνεται το εμβόλιο. Πάντως πρόκειται για πολύ ελαφριά μυοκαρδίτιδας η οποία είχε πολύ καλή κλινική εξέλιξη», είπε ο Περικλής Νταβλούρος, Διευθυντής καρδιολογικής κλινικής Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ρίου.

Ένα ακόμη περιστατικό ήπιας μυοκαρδίτιδας που ελέγχεται εντοπίστηκε προ μηνών στο Ωνάσειο σε μια γυναίκα από την Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του LIVE NEWS, η υγεία της έχει αποκατασταθεί πλήρως.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη