23 Ιουν 2021

8,3 εκατ. δολ. πωλήθηκε το πολυτιμότερο γραμματόσημο στον κόσμο (εικόνες)


Έναντι 8,3 εκατομμυρίων δολαρίων πωλήθηκε το πολυτιμότερο γραμματόσημο στον κόσμο.

Ο σχεδιαστής παπουτσιών και συλλέκτης Στιούαρτ Γουάτζμαν πούλησε την ίδια ημέρα με ένα σπάνιο χρυσό νόμισμα του 1933 και το σπανιότερο γραμματόσημο στον κόσμο.
Πρόκειται για το γραμματόσημο της Βρετανικής Γουιάνας One-Cent Magenta, που εκδόθηκε το 1856, για 8,3 εκατομμύρια δολάρια.


Το γραμματόσημο είναι το μόνο που σώζεται από μια σειρά που τυπώθηκε από το έθνος της Νότιας Αμερικής λόγω της έλλειψης γραμματοσήμων που έστελναν οι τότε Βρετανοί αποικιακοκράτες.

Ο σχεδιαστής το αγόρασε το 2014 έναντι 9,5 εκατομμυρίων δολαρίων και συνέχισε μια παράδοση που άρχισαν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες προσθέτοντας το δικό του ίχνος - ένα σχέδιο ενός παπουτσιού στιλέτο και τα αρχικά του - στο πίσω μέρος του γραμαμτόσημου. Ο αγοραστής θέλησε να παραμείνει ανώνυμος, είπε ο Sotheby's.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Γουάτζμαν, ο οποίος συλλέγει γραμματόσημα και νομίσματα από την παιδική του ηλικία, είπε ότι θα χρησιμοποιήσει τα χρήματα από την πώληση για να χρηματοδοτήσει τις φιλανθρωπικές του δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της ιατρικής έρευνας, τη σχολή του σχεδιασμού του και ενός εβραϊκού μουσείου στη Μαδρίτη.

Έναντι 8,3 εκατομμυρίων δολαρίων πωλήθηκε το πολυτιμότερο γραμματόσημο στον κόσμο.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη