9 Ιουν 2021

Πρόσω ολοταχώς η Κυβέρνηση για τον εμβολιασμό των αναποφάσιστων - Οι επόμενες κινήσεις για την επίτευξη της ανοσίας


Σε απόλυτη εγρήγορση βρίσκεται το κυβερνητικό επιτελείο για την επιτάχυνση των εμβολιασμών σε ολόκληρη τη χώρα,
προκειμένου μέσα στον επόμενο μήνα να επιτευχθεί ένα ικανοποιητικό ποσοστό που θα φέρει κατ’ επέκταση πιο κοντά την πολυπόθητη ανοσία στον πληθυσμό.

Η χαλαρότητα του καλοκαιριού αλλά και το ποσοστό των αναποφάσιστων πολιτών που δεν έχουν ακόμη μπει στη διαδικασία να κλείσουν ραντεβού προβληματίζει τους ειδικούς, ενώ κυβερνητικά στελέχη δίνουν έμφαση στο να πριμοδοτήσουν όλους όσοι έχουν ήδη λάβει τις δύο απαιτούμενες δόσεις με συγκεκριμένα προνόμια που θα τους επιτρέψουν να μπουν σταδιακά σε ένα καθεστώς κανονικότητας.


Στην αντίπερα όχθη, η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα των εμβολίων έχει ανάψει για τα καλά, ενώ καταγράφονται διαφορετικές απόψεις για την έκταση που πρέπει αυτή να λάβει. Βέβαια, η Κυβέρνηση έχει εύστοχα ανοίξει την κουβέντα για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στον ευαίσθητο τομέα της υγείας από τον Σεπτέμβριο που εκτός από την πρακτική προσέγγιση του θέματος θα αποτελέσει κι ένα ισχυρό παράδειγμα για την υπόλοιπη κοινωνία.

Στο Μέγαρο Μαξίμου απορρίπτουν διαρρήδην τα φαινόμενα εφησυχασμού και σπεύδουν σε κάθε ευκαιρία να υπενθυμίσουν ότι «δεν έχουμε τελειώσει με τον κορωνοϊό», παρά την καλή επιδημιολογική εικόνα της χώρας τις τελευταίες εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αρμόδιοι παράγοντες επενδύουν σημαντικά στη συμμετοχή των νέων στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, με τα πρώτα δείγματα να είναι ενθαρρυντικά.

Ταυτόχρονα, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει σημάνει συναγερμός για την αντιμετώπιση των κορωνο-πάρτι σε πανεπιστήμια και άλλους χώρους στα δημοφιλή νησιά, αν και βασική ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί φέρουν και οι Πρυτανικές Αρχές, αλλά και οι ίδιοι οι συμμετέχοντες.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη