24 Ιουν 2021

Σοκ στη Μονή Πετράκη: Ιερέας έριξε βιτριόλι σε επτά Μητροπολίτες - Σοβαρά τραυματίες οι τρεις (photos)


Επίθεση με βιτριόλι στους επτά Μητροπολίτες του συνοδικού δικαστηρίου που συνεδρίαζε στη Μονή Πετράκη έκανε ιερέας, ο οποίος είχε καθαιρεθεί και το δικαστήριο επρόκειτο να επικυρώσει την ποινή της καθαίρεσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο ιερέας - δράστης ανήκει στη Μητρόπολη Βέροιας και εμπλεκόταν σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

Από την επίθεση τραυματίας είναι και ο αστυνομικός που συνέλαβε τον δράστη. Ο αστυνομικός έχει διακομισθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο. Ο δράστης έριξε δύο μπουκαλάκια καυστικό υγρό στα θύματά του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο δικηγόροι που παρίσταντο στο δευτεροβάθμιο συνοδικό δικαστήριο.

Στο Συνοδικό δικαστήριο μετέχουν οι μητροπολίτες Κηφισιάς, Γλυφάδας, Δρυϊνουπόλεως, Αρτης, Κασσανδρείας, Γουμενίσσης και Ζακύνθου. Τουλάχιστον δύο εκ των Μητροπολιτών έχουν εγκαύματα στα μάτια.

Το οφθαλμολογικό τμήμα του νοσοκομείου Γεννηματάς βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε αν χρειαστεί να δεχθεί ασθενή από τα θύματα της επίθεσης με καυστικό υγρό είτε από το Λαϊκό είτε από το ΚΑΤ.

Τραυματίες είναι οι μητροπολίτες Κασσανδρείας Νικόδημος, Άρτας Καλλίνικος, Δρυινουπόλεως Ανδρέας, Ζακύνθου Διονύσιος Δ', Κηφισιάς Κύριλλος, Γουμενίσσης Δημήτριος και Γλυφάδας, Αντώνιος.

Σοβαρά τραυματίες είναι σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες οι μητροπολίτες Γλυφάδας, Ζακύνθου και Κηφισιάς.

Κικίλιας: Πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός

Στο πλευρό όσων δέχτηκαν επίθεση με βιτριόλι στη Μονή Πετράκη βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος σε δηλώσεις που έκανε μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο έξω από το Λαϊκό αναφέρθηκε στην κατάσταση της υγείας των μητροπολιτών.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ανέφερε πως πρόκειται για ένα τραγικό γεγονός το οποίο αντιμετωπίστηκε από την πρώτη στιγμή με το ΕΚΑΒ να παραλαμβάνει άμεσα τους τραυματίες από την Μονή Πετράκη.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, οι τέσσερις τραυματίες φέρουν ελαφρά εγκαύματα, ο ένας ήδη διακομίζεται στην πλαστική χειρουργική του ΚΑΤ και οι υπόλοιποι δύο τραυματίες θα διακομιστούν ή στο ΚΑΤ ή στην οφθαλμολογική κλινική του «Γεννηματάς», καθώς φέρουν εγκαύματα στο πρόσωπο.

«Ο Πρωθυπουργός έχει ζητήσει και ενημερώνεται συνεχώς. Είναι προφανές ότι είναι ένα τραγικό συμβάν, έχει δύο εκφάνσεις. Η μια αφορά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο έχει ήδη επιληφθεί και ο Υπουργός, ο κ. Χρυσοχοΐδης και το άλλο είναι ιατρικής φύσεως και έχει να κάνει με το Υπουργείο Υγείας», ανέφερε ο κ. Κικίλιας επαναλαμβάνοντας πως πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο γεγονός.

«Εμείς αυτό το οποίο οφείλουμε να κάνουμε άμεσα είναι να προσφέρουμε στους αρχιερείς μας τις πρώτες βοήθειες και μετά να εκτιμηθεί σωστά και επιστημονικά η κατάστασή τους, έτσι ώστε να λάβουν περαιτέρω ιατρική αγωγή ή θεραπεία εάν και εφόσον αυτό χρειαστεί», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Είναι μια δύσκολη κατάσταση

Τις πρώτες δηλώσεις μετά την επίθεση ιερέα με βιτριόλι στο συνοδικό δικαστήριο έκανε έξω από το νοσοκομείο Λαϊκό, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος.

Ο Μακαριότατος βρέθηκε στο νοσοκομείο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχουν διακομισθεί τέσσερις εκ των επτά τραυματισμένων Μητροπολιτών και έκανε τις πρώτες δηλώσεις στους δημοσιογράφους. «Είναι μια δύσκολη κατάσταση. Πιστεύουμε με τη φροντίδα των γιατρών μας να ξεπεραστεί η δυσκολία. Χρειάζεται υπομονή και ηρεμία» είπε.

Ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος περιέγραψε πως ο δράστης δικαζόταν για πράξεις που δεν ταίριαζαν στο λειτούργημά του και καθώς έχει εφοδιαστεί με βιτριόλι, έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου. «Περίπου 7 ή 8 πρόσωπα έχουν πάθει εγκαύματα, άλλα μικρότερα, άλλα μεγαλύτερα» είπε.

Ο Αρχιεπίσκοπος επανέλαβε πως με τη βοήθεια του νοσηλευτικού προσωπικού, η υγεία των Μητροπολιτών θα πάει καλύτερα. Κλείνοντας δήλωσε πως ένα τέτοιο φαινόμενο «μας προβληματίζει όλους μας και χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές να μην διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία».

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη