26 Ιουλ 2021

«Ανοίγει» σήμερα η Μύκονος-Ποια άλλα νησιά προκαλούν ανησυχία


Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί η άρση των περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο, που βρίσκονται σε ισχύ από τις 17 Ιουλίου λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού που καταγράφηκαν στο «νησί των ανέμων».

Από σήμερα, Δευτέρα 26 Ιουλίου, δεν θα ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τη 1 το βράδυ, ούτε και η απαγόρευση της μουσικής στα καταστήματα εστίασης όλο το 24ωρο.


Ωστόσο, η Μύκονος θα παραμείνει σε επιτήρηση. Το νησί θα βρίσκεται στο μικροσκόπιο της πολιτικής προστασίας, των υγειονομικών Αρχών και της Αστυνομίας και αν κριθεί αναγκαίο θα υποβληθούν νέα μέτρα, σύμφωνα με τον Alpha.

Το ίδιο ισχύει και για άλλα νησιά που θα παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων. Τα κρούσματα στη Μύκονο χθες ήταν 27 σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ενώ το Σάββατο ήταν 20. Όπως σημείωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς και άλλα κυβερνητικά στελέχη τα μέτρα που εφαρμόστηκαν στο νησί απέδωσαν.
Ποια άλλα νησιά προβληματίζουν

Η Αντίπαρος και η Πάρος είναι δύο νησιά που «φλερτάρουν» με το «μοντέλο Μυκόνου», γιατί παρουσιάζουν μεγάλη διασπορά και από ότι φαίνεται δεν τηρούνται τα μέτρα, σύμφωνα με πληροφορίες. Στο «κόκκινο» έχουν μπει Ρόδο, Σαντορίνη, Κρήτη, Ζάκυνθος και Κέρκυρα.

Στη Σαντορίνη τα κρούσματα αγγίζουν τα 153 και στην Πάρο τα 107. Οι έλεγχοι των αρχών στα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και τα beach bar θα συνεχιστούν εντατικά, ενώ σημειώνεται ότι την τελευταία εβδομάδα μπήκαν λουκέτα σε επτά νυχτερινά μαγαζιά στην Πάρο και σε ένα στην Αντίπαρο, μαζί με τα ανάλογα πρόστιμα.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη