30 Ιουλ 2021

Επανεκκίνηση μέσω ανασχηματισμού - Σε ποια υπουργεία αναμένονται ριζικές αλλαγές


Ένα δυνατό επικοινωνιακό χαρτί βρίσκεται στο μικροσκόπιο του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο αναμένεται να σηματοδοτήσει την ολική επανεκκίνηση της χώρας από τις αρχές του Φθινοπώρου.

Ο Πρωθυπουργός επεξεργάζεται όλα τα σχετικά σενάρια για αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μαζί με τους στενούς του συνεργάτες, αναζητώντας το κατάλληλο χρονικό σημείο για την υλοποίηση του σχεδίου, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, καθώς η εξέλιξη της πανδημίας συνεχίζει να μονοπωλεί την επικαιρότητα εν μέσω καλοκαιρινής σεζόν και το βάρος βρίσκεται στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.


Ωστόσο, στο Μέγαρο Μαξίμου κρατούν χαμηλούς τόνους και διαχειρίζονται το επίμαχο θέμα προσεκτικά, ώστε να αποτραπούν φαινόμενα αποπροσανατολισμού από το βασικό στόχο που είναι η απρόσκοπτη υλοποίηση του κυβερνητικού έργου και η μετάβαση της χώρας στην κανονικότητα.

Από το πρωθυπουργικό γραφείο εκπέμπεται σήμα για σκληρή δουλειά και αποτελεσματικότητα και παράλληλα με τη διαχείριση της πανδημίας, το κέντρο βάρους βρίσκεται στην οικονομία, στις επενδύσεις, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στη διαχείριση του αναπτυξιακού πακέτου πακέτου Ελλάδα 2.0.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μεγάλο στοίχημα είναι η ενδεδειγμένη αξιοποίηση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Γι' αυτό και χρειάζεται μεγάλη προσοχή ώστε να διαφυλαχθεί ο τεχνοκρατικός χαρακτήρας του σχήματος, να μπει το πολιτικό κόστος στην άκρη και να αποφευχθούν λογικές δήθεν πολιτικοποίησης για λόγους ισορροπίας, εξέλιξη που θα μπορούσε να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Στο μικροσκόπιο του πρωθυπουργικού γραφείου βρίσκεται η αποτελεσματικότητα των πάντων, ενώ ριζικές αλλαγές σε πρόσωπα θα γίνουν όπως φαίνεται σε παραγωγικά υπουργεία και στο υπουργείο Υγείας.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη