13 Σεπ 2021

Μητσοτάκης: Η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία


Σε πολλά θέματα απάντησε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι η αυτοδύναμη Κυβέρνηση όποτε και να γίνουν οι Εθνικές Εκλογές. Αυτό τόνισε ο Πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην ΔΕΘ. Παράλληλα, είπε πως η «Η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία».


«Η Κυβέρνηση δημιουργεί πλούτο και μοιράζει δίκαια το μέρισμα στους πολίτες», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Επιδιώκω συναίνεση μόνο με την κοινωνία», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.


Σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού είπε ότι: «Η χώρα δεν θα ξανακλείσει» και δεν απέκλεισε επέκταση της υποχρεωτικότητας εμβολιασμών.

Για ακρίβεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε: «Ενισχύσαμε το διαθέσιμο εισόδημα, το ενισχύουμε κι άλλο», αναφέρθηκε στα μέτρα και στους ελέγχους που γίνονται.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο Πρωθυπουργός στην συνέχεια μιλώντας για αμιγώς πολιτικά ζητήματα αναφέρθηκε στον πρόσφατο ανασχηματισμό λέγοντας πως ο βασικός πυρήνας της κυβέρνησης έμεινε αμετάβλητος γιατί είναι ικανοποιημένος. «Έκανα μία κίνηση με δύο χαρακτηριστικά. Πρώτον στο αντικείμενο της Πολιτικής Προστασίας δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο και θεώρησα ότι θα ήταν ευκαιρία να προτείνω το εν λόγω υπουργείο σε έναν άνθρωπο που είχε αυτές τις επιχειρησιακές ικανότητες», είπε αναφερόμενος στον Ευάγγελο Αποστολάκη. Την συνέχεια την γνωρίζετε, είπε και συνέχισε λέγοντας πως θα ήθελε να μείνει στην επιλογή του κ. Στυλιανίδη ο οποίος είπε πως έχει τεράστια εμπειρία στον τομέα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τόνισε δε πως «έχω εξαντλήσει την διάθεσή μου να είμαι συναινετικός με χώρους και ανθρώπους που δεν έχουν καμμία διάθεση για συναίνεση», είπε ο κ. Μητσοτάκης συμπληρώνοντας πως δεν έχει καμμία πρόθεση για πρόωρες εκλογές.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Πριν από κάθε ενδεχόμενο ανασχηματισμό γράφονται πολλά κείμενα, όλοι νομίζετε πως έχετε σχεδιάσει τον ανασχηματισμό, που θα θέλατε να δείτε, αλλά επιτρέψτε μου η επιλογή των υπουργών είναι δικό μου αποκλειστικό προνόμιο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη