28 Σεπ 2021

Κοζάνη: Συνελήφθη αλλοδαπός που θανάτωνε με συρμάτινες παγίδες ζαρκάδια και αγριόχοιρους



Ο αλλοδαπός, που εργάζονταν ως βοσκός στο κοπάδι ενός κτηνοτρόφου της περιοχής, είχε μαζί του ένα τσεκούρι που κατασχέθηκε και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης που του άσκησε δίωξη για παράνομη θήρα
Επί μήνες προσπαθούσαν οι θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης και του Κυνηγετικού Συλλόγου Εορδαίας να εντοπίσουν τον λαθροκυνηγό που σκορπούσε τον θάνατο σε αγριόχοιρους, αλλά και σε ζαρκάδια, ακόμη και σε αλεπούδες με τις συρμάτινες παγίδες που έστηνε σε δάσος της Κοζάνης!


Μετά από ατέλειωτες ώρες παρακολούθησης στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής στην δασική περιοχή της τοπικής κοινότητας Ανθότοπου, κατάφεραν τελικά να συλλάβουν έναν Αλβανό την στιγμή που έστηνε ξανά τις έξι παγίδες που είχαν καταστρέψει την προηγούμενη ημέρα. Ο αλλοδαπός, που εργάζονταν ως βοσκός στο κοπάδι ενός κτηνοτρόφου της περιοχής, είχε μαζί του ένα τσεκούρι που κατασχέθηκε και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης που του άσκησε δίωξη για παράνομη θήρα.

Ψάρευαν με απαγορευμένα μέσα στο Μεσολόγγι

Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά 290 παράνομες ιχθυοπαγίδες εντοπίστηκαν την Παρασκευή από τα πληρώματα σκαφών του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου ποντισμένες στη θαλάσσια περιοχή Κρυονερίου, όπου τις είχαν αφήσει παράνομοι αλιείς. Το ψάρεμα με κιούπια είναι απαγορευμένο αυτήν την περίοδο κι έτσι οι παγίδες κατασχέθηκαν. Ωστόσο, δεν έφεραν σήμανση και τα προβλεπόμενα στοιχεία αναγνώρισης και η προανάκριση συνεχίζεται για να εντοπιστούν οι παράνομοι αλιείς.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη