Λοβέρδος: «Θα αποχωρήσω αν δεν καταφέρω να αυξήσω τη δύναμη του ΚΙΝΑΛ»

22 Σεπ 2021


Στις επικείμενες Εκλογές του Κινήματος Αλλαγής και στο τι θα κάνει αν εκλεγεί ή εάν δεν πρόεδρος του κόμματος αναφέρθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Μιλώντας για την δική του υποψηφιότητα για τις εσωκομματικές διαδικασίες του Κινήματος Αλλαγής, επανέλαβε ότι σε περίπτωση που κερδίσει θα επιστρέψει η ονομασία αλλά και το σήμα του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμα, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι το «Κίνημα Αλλαγής» δεν πέτυχε και σημείωσε ότι σε περίπτωση που ηττηθεί θα αποχωρήσει από την παράταξη. Όμως, σε περίπτωση που νικήσει, η ηγεσία θα ασκηθεί συλλογικά με τρεις αντιπροέδρους.

«(Το ΚΙΝΑΛ) δεν πέτυχε. Εγώ πάλεψα από τις τάξεις του όσο μπορούσα όπως και όλοι και όλες αλλά μέχρι εκεί φτάσαμε. Το τρίτο κόμμα με 8,1 και με δημοσκοπικές 5, 6, 7 είναι χθες.

Εάν οι πολίτες με επιλέξουν, στο χέρι τους είναι, θα υπάρξει ΠΑΣΟΚ. Θα μετονομαστεί με απόφαση του συνεδρίου που θα γίνει το Μάρτιο. Η πρότασή μου θα είναι να είναι ΠΑΣΟΚ, να είναι ένα κόμμα που θα έχει σκέπη και γι' αυτούς που δεν θέλουν να ενταχθούν σε εμάς μα είναι κοντά μας.

Κινήσεις όπως αυτή που το απόγευμα παρουσιάζουμε τις θέσεις μας με το Νίκο Ανδρουλάκη και το Χάρη Καστανίδη. Κινήσεις πολιτών. Το ΚΙΔΗΣΟ φυσικά του κ. Παπανδρέου. Αυτά όλα θα έχουμε ένα σχήμα που να τα καλύπτει. Το σύμβολό μας θα είναι ο ήλιος, το χρώμα μας θα είναι το πράσινο. Επιστροφή στον 21ο αιώνα με το ΠΑΣΟΚ», είπε αρχικά ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο OPEN TV.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν δεν καταφέρει να υπερδιπλασιάσει τις δυνάμεις του κόμματος, ο πρώην υπουργός απάντησε ότι σε αυτήν την περίπτωση θα αποχωρήσει. Χαρακτηριστικά είπε, «Έχω πάρα πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτό που θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες. Πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη. (...) Δεν έχω κανένα μαράζι να τα κάνω αυτά. Πιστεύω σε αυτά. Έχω πάθος γι' αυτά. Αυτά που σας λέω δεν τα λέω επειδή τα σκέφτηκα, δεν είναι σχήματα λόγου. Είναι πεποιθήσεις. Είναι πίστη. Θα γίνει αυτό. Αν δεν τα καταφέρω δεν θα κάθομαι εγώ στην παράταξη να πιέζω την παράταξη. Θα αποχωρήσω. Αλλά θα το καταφέρω», είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Πάντως, σε περίπτωση εκλογής του αποκάλυψε ότι στο προεδρικό σχήμα θα συμμετέχουν και τρεις αντιπρόεδροι. «O ένας ή η μία θα έχει να κάνει με θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης και του κόμματος, ο άλλος θα έχει τα συνδικάτα και τα κοινωνικά κινήματα και ο τρίτος ή τρίτη θα έχει την ευθύνη του προγράμματος μας που πρέπει να γίνει κυβερνητικό πρόγραμμα, πηγαίνοντας προς τις εκλογές 2022-2023 και μετά θα πάψει να υπάρχει. Δηλαδή ο τρίτος αντιπρόεδρος θα είναι για έως τις εκλογές», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Το απόγευμα στις 6 θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακή εκδήλωση που μοιάζει με ένα άτυπο debate μεταξύ των υποψηφίων. Στην εκδήλωση που αφορά την «Δημοκρατία σε Δύσκολους Καιρούς» που έχει διοργανωθεί από τις «Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία» θα συμμετέχουν Νίκος Ανδρουλάκης, Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης.

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, δεν θα συμμετέχει καθώς όπως εξηγούν πηγές στην Τρικούπη ακόμη οι υποψηφιότητες δεν είναι επίσημες.
Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη