24 Σεπ 2021

O Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος απουσίαζε από τη δεξίωση της ομογένειας για τον Πρωθυπουργό


«Αναταράξεις» έχει προκαλέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Ελπιδοφόρος, με την επιλογή του να παραστεί στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη και να φωτογραφηθεί δίπλα στον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ.


Στην ελληνική Κυβέρνηση επικρατεί δυσαρέσκεια. Κάτι που εκφράστηκε χθες και από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος είπε ότι «έχουμε ενοχληθεί από τις κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής».

Όταν ρωτήθηκε, εάν θα έχει συνάντηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, άφησε ανοιχτό το να μην γίνει, όπως και συνέβη τελικά.

Η συνάντηση των δύο και η ξενάγηση του Έλληνα πρωθυπουργού από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής στο Ground Zero στη Νέα Υόρκη, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Παρασκευή, ακυρώθηκε.

Ακόμα, ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος δεν παραβρέθηκε και στη δεξίωση που έγινε προς τιμήν του Πρωθυπουργού από τους ομογενείς και συγκεκριμένα από την «Ελληνική Πρωτοβουλία».

Λίγες ώρες νωρίτερα, είχε διαρρεύσει η πληροφορία πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο να μην τον προσφωνήσει κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ενώ το κλίμα, μετά τις εξελίξεις των τελευταίων 24ωρων, δεν ευνοούσε την περίσταση.

Πληροφορίες του “Εθνικού Κήρυκα” αναφέρουν κατά την εκδήλωση διέρρευσε πως ενδεχομένως να γινόταν προσπάθεια προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση τις επόμενες ώρες.

Από εκεί και πέρα και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ακύρωσε τα ραντεβού του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη