Δικαίωση Γιαννούλη και Νοτοπούλου: Μόνο με Rapid test σε ΟΑΣΑ / ΟΑΣΘ οι ανεμβολίαστοι επιβάτες

13 Σεπ 2021


Τόσο καιρό γκρίνιαζε η αντιπολίτευση και ιδιαίτερα ο Γιαννούλης και η Νοτοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ: "στα αστικά δεν κολλάει; τους αφήνετε όλους να μπαίνουν και να έχει στριμωξίδι". Ε, λοιπόν τέλος στο στριμωξίδι ανεμβολίαστων. Με το νέο ΦΕΚ, στα ΟΛΑ τα λεωφορεία και στα αστικά μπαίνουν πλέον μόνο εμβολιασμένοι ή με rapid test 48ωρου.

Και για όσους λένε "μα τι είναι αυτά; θα πληρώνουμε κάθε δυό μέρες 10 ευρώ, για να παμε από Χαριλάου στο Βαρδάρη στη δουλειά μας;" η απάντηση είναι απλή: ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙΤΕ για να γλιτώσετε από τα rapid test. ΔΩΡΕΑΝ είναι το εμβόλιο. Κάντε το και αφήστε τις ερωτήσεις!

Περισσότερα για το τι ισχύει διαβάζουμε στο makpress:

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021

Ανεμβολίαστοι : Μόνο με Rapid test και στα αστικά του ΟΑΣΘ - ΟΑΣΑ !

Δημοσιεύθηκε χθες βράδυ, το πολυαναμενόμενο ΦΕΚ με τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό, που ισχύουν από σήμερα Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021. Σύμφωνα με αυτό, οι ανεμβολίαστοι πρέπει να επιδεικνύουν τα.... γνωστά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης κι αν δεν έχουν να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εργαστηριακού τεστ (10 ευρώ), που γίνεται σε εργαστήριο, κλινική, ιατρείο ή φαρμακείο, το οποίο πιστοποιητικό κατεβάζουν από το gov.gr, με τη χρήση κωδικών taxisnet.

Και ναι, όσο παράξενο κι αν σας φαίνεται το ΦΕΚ είναι σαφές: "ασχέτως προορισμού και με όλα τα μέσα μεταφορά, όπως* ..λεωφορεία, αστικά....". Το "όπως", έχει τη σημασία του "ενδεικτικά".  Μπορεί ο ΟΑΣΘ, ο ΟΑΣΑ, ο Υπουργός, οι δημοσιογράφοι να λένε "εντάξει, δεν ισχύει στα αστικά", όμως το ΦΕΚ είναι σαφές: ισχύει και παραισχύει. Η λέξη "λεωφορεία" περιλαμβάνει ΟΛΑ τα λεωφορεία, χωρίς καμιά αμφιβολία.

Αν ο νομοθέτης ήθελε να εξαιρέσει ΟΑΣΘ και ΟΑΣΑ (θα ήταν άδικο, αφού είναι υποχρεωτικό για το αστικό ΚΤΕΛ Πάτρας π.χ., γιατί να εξαιρούνται τα αστικά των Αθηνών/Θεσσαλονίκης; στα αστικά της Πάτρας κολλάει και στα αστικά της Θεσσαλονίκης δεν κολλάει;), θα έγραφε ρητά, "πλην ΟΑΣΘ και ΟΑΣΑ". 


Το ερώτημα, που γεννάται αμέσως "μα τι λέτε, πώς θα ελέγχει ο οδηγός του ΟΑΣΘ αν έχω πιστοποιητικό", απαντάται στο ίδιο ΦΕΚ: Όχι, δεν θα ελέγχει ο οδηγός, εσείς πρέπει να έχετε πιστοποιητικό και να το επιδεικνύεται στα όργανα ελέγχου. Τα όργανα ελέγχου, ορίζονται στο άρθρο 4 του ΦΕΚ και είναι η αστυνομία, ΣΕΠΕ, λιμενικό, Αρχή Διαφάνειας (αυτοί κάνουν τους περισσότερους και πιο αυστηρούς ελέγχους). Δεν είναι οι ιδιώτες, καθώς οι ιδιώτες δεν έχουν το δικαίωμα ελέγχου ταυτότητας. Άρα, καρφάκι δεν του καίγεται του οδηγού, αν έχετε ή δεν έχετε πιστοποιητικό εμβολιασμού / νόσησης / rapid test ! Αν σας ελέγξουν κρατικά όργανα, την πατήσατε!

Κι η επόμενη ερώτηση: "Βρε δεν πάνε στο διάολο! Κι αν με πιάσουν στο αστικό, χωρίς πιστοποιητικό, τι θα γίνει;"

Απαντά το ΦΕΚ στο άρθρο κυρώσεις : 300 ευρώ πρόστιμο! Δείτε ΕΔΩ το ΦΕΚ με τα νέα μέτρα


Share
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη