15 Οκτ 2021

Ξεκίνησε πρόωρα η προεκλογική περίοδος, σκληρή κόντρα Κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για την εξεταστική


Η απόφαση του Πρωθυπουργού να θέσει πρόωρα το δίλημμα των επόμενων εκλογών προκάλεσε κόκκινο συναγερμό στα κόμματα

Άρωμα προεκλογικής περιόδου αναβλύζει η τρέχουσα σκληρή κόντρα μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης για την εξεταστική επιτροπή και τις καταγγελίες περί χειραγώγησης των δημοσκοπήσεων με όχημα την κρατική διαφήμιση.


Τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα έχουν ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς τους σε όλα τα επίπεδα, προκειμένου να κερδίσουν τη μάχη των εντυπώσεων, την ώρα βέβαια που η ουσία βρίσκεται αλλού, δηλαδή στην αντιμετώπιση του μεγάλου κύματος ακρίβειας, αλλά και της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.

Από τη μία πλευρά η Κυβέρνηση σήκωσε το γάντι που της πέταξε ο κ. Τσίπρας με την πρόταση για εξεταστική επιτροπή και αναμένεται να επεκτείνει τη συζήτηση μέχρι την περίοδο του 2015, φέρνοντας εκ νέου στο φως της δημοσιότητας την περίοδο διακυβέρνησης Τσίπρα, το διαγωνισμό παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες, αλλά και την επιχείρηση δημιουργίας του ΣΥΡΙΖΑ Channel με χρήματα από τα περιβόητα βοσκοτόπια. Δηλαδή, επιχειρεί να βάλει σε πρώτο πλάνο μια δυσώδη περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ξεχάσει.

Στην αντίπερα όχθη, οι επιτελείς της Κουμουνδούρου σαφώς επηρεασμένοι από τις πρόσφατες εξελίξεις στην Αυστρία που οδήγησαν στην παραίτηση Κουρτς, σήκωσαν στα ύψη το θέμα αυτό, αναμασώντας τα σχετικά με την περιβόητη λίστα Πέτσα, σε μία συντονισμένη προσπάθεια να χτυπήσουν την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό στο μαλακό υπογάστριο.

Είναι μια κρίσιμη περίοδος για τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά βλέποντας τις δημοσκοπήσεις να δημιουργούν ένα κλίμα εις βάρος του κόμματος του και παίζοντας ουσιαστικά το τελευταίο χαρτί μήπως και καταφέρει να κάνει κάτι καλύτερο από το σημερινό 20%.

Η απόφαση του Πρωθυπουργού να θέσει πρόωρα το δίλημμα των επόμενων εκλογών προκάλεσε κόκκινο συναγερμό στα κόμματα, κυρίως σε εκείνα που διεκδικούν τη διακυβέρνηση της χώρας. Ο κύβος ερρίφθη και το σκληρό ροκ μόλις άρχισε.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη