27 Οκτ 2021

Εσωκομματικές ίντριγκες, δημοσκοπική καθίζηση και εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ τρομάζουν τον Τσίπρα

 


Η πιθανή άνοδος του ΠΑΣΟΚ μετά από την εκλογή νέου Προέδρου, αναμένεται να βάλει ταφόπλακα στα όνειρα του ΤσίπραΈνα μεγάλο καζάνι που βράζει και είναι έτοιμο να εκραγεί θυμίζει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με το κλίμα εσωστρέφειας να δημιουργεί αβεβαιότητα για το μέλλον της παράταξης, αλλά και του Αλέξη Τσίπρα προσωπικά.

Μπορεί η εικόνα που βγάζει η Κουμουνδούρου προς τα έξω να είναι εκείνη της νηνεμίας, ωστόσο τα αντίπαλα στρατόπεδα ετοιμάζονται πυρετωδώς και παίρνουν θέση μάχης ενόψει του  επερχόμενου συνεδρίου όπου αναμένεται να γίνει και το ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Αιτία της παρατεταμένης μουρμούρας στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι η καταγεγραμμένη δημοσκοπική καθίζηση που προέρχεται πρωτίστως από την απουσία ενός σοβαρού και συγκροτημένου σχεδίου για την επόμενη μέρα, αλλά και την περιορισμένη απήχηση των θέσεων του κόμματος στην κοινωνία.

Την ίδια ώρα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ, με τον θετικό αντίκτυπο που καταγράφει η όλη διαδικασία στο χώρο της κεντροαριστεράς να έχει προκαλέσει πανικό καθώς μια ενδεχόμενη και πιθανή άνοδος του ΠΑΣΟΚ μετά από την εκλογή νέου Προέδρου, αναμένεται να βάλει ταφόπλακα στα όνειρα του Τσίπρα για τη μεγάλη προοδευτική συμμαχία με εκείνον αρχηγό.

Δηλαδή αντί ο πρώην πρωθυπουργός να ανακαταλάβει τους αρμούς της εξουσίας έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, θα μετατραπεί είτε σε παρακολούθημα της Χαριλάου Τρικούπη, είτε θα συνεχίσει τον άτυπο ανταγωνισμό με τα άλλα κόμματα της Αριστεράς, διαδραματίζοντας έναν ρόλο παρόμοιο με εκείνο όταν βρισκόταν στο 3%.

Η δήθεν αυτοπεποίθηση του κ. Τσίπρα συνιστά πλέον μια εικονική πραγματικότητα, αφού το δραστικό βεληνεκές του πρώην πρωθυπουργού περιορίζεται δραματικά, με αποτέλεσμα τα φαινόμενα εσωστρέφειας, γκρίνιας και απογοήτευσης να αποτελούν ανάχωμα για όποια αισιόδοξη πρόβλεψη που αφορά στο μέλλον

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη