21 Οκτ 2021

Έριξε την «βόμβα» ο Γ.Παυλάκης: «Δεν αποκλείεται το lockdown»! – Τι λέει η κυβέρνηση


Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση έχει υποστηρίξει ότι η χώρα δεν θα ξανακλείσει, παρόλα αυτά ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης σε δηλώσεις που έκανε δεν απέκλεισε την ανάγκη νέων lockdown επισημαίνοντας ότι στο εξωτερικό ήδη λαμβάνονται μέτρα.

«Τα lockdown μπορεί να γίνουν αναγκαία και πάλι» είπε χαρακτηριστικά ο Γ.Παυλάκης και σε ερώτηση για το πως μιλάει lockdown από τη στιγμή που η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν θα ξανακλείσει η χώρα είπε «αυτά τα ακούω εγώ βερεσέ».

Στη συνέχεια ο Γ.Παυλάκης πρόσθεσε ότι «τώρα η κοινωνία δείχνει να έχει συνηθίσει του 30-40 νεκρούς την ημέρα. Τι θα γίνει αν έχουμε 60 και 80 νεκρούς»;

Ο Γ.Παυλάκης λειτουργεί άραγε ως «λαγός» της κυβέρνησης για να προετοιμάσει τους πολίτες για το νέο lockdown; Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί η «κρουσματολογία» από τα ΜΜΕ, ενώ χθες επανεμφανίστηκε και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Τι λέει όμως η κυβέρνηση;

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης σε χθεσινή του συνέντευξη απέκλεισε το αυστηρό lockdown που ζήσαμε πέρσι, όμως δεν απέκλεισε τ’ ότι θα υπάρξουν μέτρα τα οποία θα εφαρμοστούν ακόμα και στους εμβολιασμένους.

«Για τους εμβολιασμένους δεν θα υπάρξουν περιοριστικά μέτρα ή τουλάχιστον δεν θα έχουν τον χαρακτήρα των μέτρων που ζήσαμε ως τώρα. Όπως έχετε δει, ακόμη δεν έχουμε αποφασίσει να βγει η μάσκα από όλους τους χώρους, όπως γήπεδα, θέατρα, κινηματογράφους» επισήμανε και συνέχισε πως «η πανδημία δεν έχει τελειώσει, περιμένουμε ότι με τον χειμώνα θα υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων. Η επιθυμία μας είναι ξεκάθαρη ότι δεν κλείνουμε την κοινωνία».

Επίσης, τόνισε ότι δεν είναι υπουργός που θα κρυφτεί πίσω από τους επιστήμονες. «Οι αποφάσεις στο τέλος της ημέρας έχουν την υπογραφή του υπουργού και της κυβέρνησης. Αν φθάσουμε σε ένα σημείο να μας εισηγηθούν διαφορετικά πράγματα από τη φιλοσοφία που ακολουθούμε, προφανώς τότε θα τα συζητήσουμε», είπε.

pronews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη