29 Νοε 2021

Καραμανλής: Σε λίγες ημέρες θα παρουσιάσουμε τις 13 νέες στάσεις του Τραμ στον Πειραιά


 Τις κεντρικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυξημένης κίνησης στο κέντρο της Αθήνας παρουσίασε ο κ. Κώστας Καραμανλής στην Βουλή.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών αναφέρθηκε στο νέο σύστημα δακτυλίου αλλά και στην περικοπή κατά 50% των ειδικών εξαιρέσεων που επέτρεπαν σε οδηγούν να μετακινούνται στο κέντρο της πρωτεύουσας για να υπογραμμίσει «Η κατάσταση στην περίμετρο δακτυλίου είναι βελτιωμένη. Δεν έχει σχέση το τι γίνεται σήμερα στο κέντρο της Αθήνας με ότι επικρατούσε πριν την εφαρμογή του δακτυλίου».

Παράλληλα υπογράμμισε ότι τα δύο τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί ο αριθμός λεωφορείων της ΟΣΥ, οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ ενώ προανήγγειλε ότι το προσεχές διάστημα θα εγκαινιάσει με τον πρωθυπουργό 13 νέες στάσεις του ΤΡΑΜ στον Πειραιά.

«Στην Αθήνα το 2019 είχαμε 850 λεωφορεία. Σήμερα έχουμε 1.320 λεωφορεία, αύξηση 55%. Στις γραμμές 2 και 3 του ΜΕΤΡΟ το 2019 είχαμε 32 συρμούς εκ των οποίων το 1/3 ήταν εκτός λειτουργίας. Σήμερα έχουμε 38 συρμούς. Επι ΣΥΡΙΖΑ έγιναν μηδέν προσλήψεις στα ΜΜΜ. Εμείς έχουμε προχωρήσει σε 1.389 προσλήψεις. Επι ΣΥΡΙΖΑ καταργήθηκαν 3 στάσεις ΤΡΑΜ. Εμείς επαναφέραμε την στάση στο Σύνταγμα, δώσαμε στάση στο ΣΕΦ ενώ σε λίγες ημέρες με τον πρωθυπουργό θα πάμε στον Πειραιά για τις 13 νέες στάσεις. Και το πιο βασικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε το εισιτήριο στα 1,2 ευρώ και το πήγε στο 1,4 ευρώ. Εμείς το επαναφέραμε στο 1,2» είπε ο κ. Καραμανλής απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Βερναρδάκη.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη