29 Νοε 2021

Μετάλλαξη Ο: Τα συμπτώματα


«Ήπια συμπτώματα» εμφανίζουν μέχρι στιγμής οι ασθενείς που μολύνθηκαν με τη νέα παραλλαγή Ο του κορονοϊού.

Ανησυχία έχει προκαλέσει η νέα μετάλλαξη Ο του κορονοϊού με ολοένα και περισσότερες χώρες να εξετάζουν νέα μέτρα.

Μέχρι στιγμής είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα ωστόσο η πρώτη εικόνα των ειδικών κάνει λόγο για μετάλλαξη πολύ μεταδοτική αλλά το ενθαρρυντικό είναι ότι προκαλεί ήπια νόσο. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει από την πρόεδρο της Νοτιοαφρικανικής Ιατρικής Ένωσης, Ανζελίκ Κέτζι, η οποία αντιμετώπισε τους πρώτους ασθενείς με μετάλλαξη Ο.

Η ίδια σε δηλώσεις της στο Γαλλικό Πρακτορείο ανέφερε πως από όσα γνωρίζουν ως τώρα, η παραλλαγή Όμικρον προκαλεί ήπια ασθένεια. Πιο αναλυτικά, είπε πως τα συμπτώματα φαίνεται να διαρκούν 1-2 ημέρες και είναι κυρίως:

κούραση
μυαλγίες
και βήχας

Επίσης, κατά την ίδια από όσους κόλλησαν, κανείς δεν έχει χάσει την όσφρηση ή την γεύση του και κάποιοι έχουν ήδη επιστρέψει στο σπίτι τους.

Ακόμη, σχολιάζοντας την κατάσταση στα νοσοκομεία, ανέφερε πως δεν αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο φόρτο λόγω εισαγωγών από φορείς της παραλλαγής Όμικρον.

Ανέφερε επίσης, πως θα πρέπει να περιμένουμε κάποιες εβδομάδες για περισσότερα στοιχεία για την μεταδοτικότητα. Κυρίως για να δούμε τι κλινική εικόνα παρουσιάζουν οι ανεμβολίαστοι.


Η πλειοψηφία των ασθενών ήταν άνδρες κάτω των 40 ετών στην πλειονότητά τους ανεμβολίαστοι.

«Δεν λέω ότι δεν θα είναι μια σοβαρή νόσος», αλλά «προς το παρόν, ακόμη και οι ασθενείς που είδαμε και δεν ήταν εμβολιασμένοι είχαν ήπια συμπτώματα», επισημαίνει η ίδια.

https://www.ieidiseis.gr/ygeia/120711/metallaksi-o-ta-symptomata
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη