30 Νοε 2021

Μετάλλαξη Όμικρον: Έκτακτη σύνοδος των υπουργών Υγείας της G7 – Τι σχεδιάζει η Ευρώπη


Οι υπουργοί Υγείας των επτά πλουσιότερων χωρών συνεδριάζουν σήμερα Δευτέρα προκειμένου να εξετάσουν τα νέα δεδομένα που έχει δημιουργήσει η μετάλλαξη Όμικρον, όπως ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Κυριακής η βρετανική κυβέρνηση.
Η έκτακτη σύνοδος των υπουργών Υγείας της G7

Ευρωπαϊκές χώρες, η Μεγάλη Βρετανία, ο Καναδάς και οι ΗΠΑ περιόρισαν τις πτήσεις από και προς πολλές χώρες της Νότιας Αφρικής, αλλά αρκετά κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον ήδη έχουν εντοπιστεί στη Γηραιά Ήπειρο, με την Ολλανδία να αναφέρει ήδη 13 περιστατικά σε πτήση από τη Νότια Αφρική. Στην έκτακτη σύνοδο των υπουργών Υγείας της G7 συμμετέχουν ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ.


Στην ανακοίνωσή της σχετικά με τη σύνοδο η βρετανική κυβέρνηση επεσήμανε ότι πλέον οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές σε καταστήματα, τράπεζες, ταχυδρομεία, κομμωτήρια και στα μέσα μεταφοράς από την Τρίτη. Παράλληλα, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε αυστηρή σύσταση από σήμερα όλοι οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προσωπικό και επισκέπτες πρέπει να φορούν μάσκες. Από την Τρίτη όλοι οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη Μ. Βρετανία από οποιαδήποτε χώρα θα πρέπει να κάνουν PCR τεστ ανεξαρτήτως της εμβολιαστικής κατάστασής τους, αλλά και να αυτοαπομονώνονται μέχρι να βγει το αρνητικό αποτέλεσμα.
ΕΕ: Σχέδιο για έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Παρασκευή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει έκτακτη σύνοδο κορυφής την Παρασκευή, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Mega, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός για να κρατήσουν όσο το δυνατόν πιο μακριά τη μετάλλαξη Όμικρον. Λέγεται ότι κατά τη σύνοδο κορυφής θα απευθύνουν εκ νέου έκκληση για εμβολιασμό, ενώ θα πιέσουν ώστε τα μέτρα να μην ισχύσουν μόνο κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων αλλά και τον Ιανουάριο.

Θεωρείται βέβαιο πως η μετάλλαξη Όμικρον θα εξαπλωθεί και στην Ευρώπη, καθώς το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων προειδοποίησε πως η εξάπλωση της Όμικρον στην Ευρώπη είναι από υψηλός έως πολύ υψηλός.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη