1 Δεκ 2021

Να επιβληθεί ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ εμβολιασμός στο σύνολο του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα

 


Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών για τους άνω των εξήντα, αποτέλεσε μια επιβεβλημένη κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση και αναγκαία προϋπόθεση για την επιστροφή στην κανονικότητα.  

Ήταν ένα απαραίτητο βήμα για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι λεγόμενοι σκληροί δείκτες το επόμενο διάστημα και να προστατευτούν και οι νομοταγείς και οι μετριοπαθείς πολίτες που από την αρχή έβαλαν πλάτη χωρίς δεύτερες σκέψεις στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό.... Χρειάζονται ακόμη πιο ριζοσπαστικές αποφάσεις στην κατεύθυνση της υποχρεωτικότητας για όλο τον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Αυτή η εξέλιξη σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συνδέεται με κάποια διάθεση αυταρχισμού και σκληρότητας εκ μέρους της Κυβέρνησης, αλλά με την αδήριτη ανάγκη να μπει ένας φραγμός στον παραλογισμό και να αντιμετωπιστεί ολιστικά μια πρώτης τάξεως απειλή για την ανθρωπότητα χωρίς μισόλογα και περιστροφές.

Εξάλλου, σε ολόκληρη την Ευρώπη η συζήτηση αυτή έχει ωριμάσει, με προηγμένες χώρες, όπως η Αυστρία (και άλλες που ακολουθούν) να έχουν ήδη λάβει γενναίες αποφάσεις  που δείχνουν το δρόμο για μια ασφαλή και ανθεκτική επόμενη μέρα.

Σε μία κρίσιμη χρονική περίοδο για τη χώρα και τον κόσμο και μετά από δύο σχεδόν χρόνια έντονων αναταράξεων σε όλα τα επίπεδα, ανασφάλειας και αβεβαιότητας, ήρθε επιτέλους η ώρα αφενός η Κυβέρνηση να αξιοποιήσει στο έπακρο το μεγαλύτερο όπλο που παρέχει αυτή τη στιγμή η επιστήμη για τον κορωνοϊό, σχηματοποιώντας ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για όλους.

Είναι η στιγμή που έννοιες όπως πολιτικό κόστος ή αναβλητικότητα μπαίνουν στην άκρη για χάρη πρωτίστως της δημόσιας υγείας και ακολούθως της σωστής λειτουργίας της οικονομίας και της εν γένει δημόσιας ζωής.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη