17 Δεκ 2021

Δ. Κατσίμπα για μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα: Όταν λέγαμε ότι πεθαίνει κόσμος που θα μπορούσε να σωθεί, αυτό ακριβώς εννοούσαμε


Στις εκατόμβες νεκρών στην Ελλάδα καθώς και στη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα αναφέρθηκε μιλώντας στον ρ/σ Focus και στη δημοσιογράφο Δ. Μποτίτση η Δάφνη Κατσίμπα.

«Πέρυσι, στο δεύτερο κύμα, όταν λέγαμε ότι πεθαίνει κόσμος που θα μπορούσε να σωθεί, αυτό ακριβώς εννοούσαμε. Είναι ιατρικά δεδομένο, δεν χρειάζεται καμιά έρευνα να το επιβεβαιώσει. Αυτό που χρειάζεται να πει η έρευνα είναι το σε τι ποσοστό παραπάνω υπάρχει η θνητότητα (…)» είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι «δεν μπορεί να έχει ίδια περίθαλψη ασθενής που είναι διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ σε σχέση με εκείνον που είναι στην πολυδύναμη ΜΕΘ. Αυτό είναι ιατρικά βεβαιωμένο, αλλιώς δεν θα υπήρχε λόγος να υπάρχουν ΜΕΘ»!

Σχολιάζοντας τη σιωπηρή στάση ορισμένων επιστημόνων στη χώρα αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, η κ. Κατσίμπα σημείωσε ότι «…συνοδοιπορούν με αυτή την εγκληματική πολιτική. Δεν λένε κάτι διαφορετικό από αυτό που λέει η κυβέρνηση…».

Για τις αναστολές των υγειονομικών ανέφερε ότι «αυτοί οι άνθρωποι ρισκάρισαν τη ζωή τους με τον covid από πέρυσι τον Φλεβάρη».

«Θα έπρεπε να γίνονται τακτικά επαναλαμβανόμενα τέστ μέσα στα νοσοκομεία, που δεν γίνονται, και στους εμβολιασμένους και στους ανεμβολίαστους» υπογράμμισε προσθέτοντας ότι ο εμβολιασμένος και κολλάει και μεταδίδει. «Έπρεπε εμβολιασμένοι-ανεμβολίαστοι να συστρατευθούν αυτή τη στιγμή στο ΕΣΥ με τακτικά επαναλαμβανόμενα τέστ, ΟΛΟΙ», τόνισε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

focusfm.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη