18 Δεκ 2021

ΕΠΕΙΓΟΝ> Τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων εδώ και σχεδόν δύο μήνες κατέγραψε το Ισραήλ- Δοκιμάζουν τέταρτη δόση


Το πρωί της Παρασκευής το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής ή «R» της πανδημίας είναι στο 1.07

Τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων εδώ και σχεδόν δύο μήνες κατέγραψε το τελευταία 24ωρο το Ισραήλ, καθώς διαγνώστηκαν με κορωνοϊό 838 άνθρωποι. Επιπλέον, το ποσοστό των θετικών κρουσμάτων σημειώνει ξανά άνοδο, αγγίζοντας το 0,89%, ενώ την Πέμπτη πραγματοποιήθηκαν περίπου 100.000 τεστ. Τέλος, ο ρυθμός αναπαραγωγής ή «R» που υποδεικνύει πόσα άτομα θα μολύνει ένα άρρωστο άτομο συνεχίζει να παραμένει ελαφρώς πάνω από το 1, κάτι που σημαίνει ότι η νοσηρότητα εξαπλώνεται. Το πρωί της Παρασκευής το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι είναι στο 1.07.Τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων εδώ και σχεδόν δύο μήνες κατέγραψε το τελευταία 24ωρο το Ισραήλ,

Ο μόνος αριθμός που συνεχίζει να μειώνεται είναι ο αριθμός των νοσηλειών, καθώς 79 άτομα είναι σε σοβαρή κατάσταση από covid και μόνο 42 είναι οι διασωληνωμένοι, ωστόσο είναι γνωστό ότι οι σοβαρές νοσήσεις εμφανίζονται 7-10 ημέρες μετά τα τεστ. Το Ισραήλ έπεσε κάτω από τα 100 σοβαρά κρούσματα την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, μόνο ένας εμβολιασμένος κάτω των 60 ετών βρίσκεται σε νοσοκομείο. Επιπλέον, υπάρχουν 20,5 στους 100.000 μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, έναντι μόλις 0,5 που είναι εμβολιασμένοι.

Σε μια προσπάθεια να σταματήσει την εξάπλωση του ιού, η κυβέρνηση παρέτεινε το κλείσιμο του αεροδρομίου Ben-Gurion για τους αλλοδαπούς έως τις 29 Δεκεμβρίου. Επίσης, το Green Pass για την είσοσο σε εμπορικά κέντρα σε όλο το Ισραήλ έπρεπε να ισχύσει από σήμερα, αλλά λόγω της σφοδρής αντίδρασης από τους λιανοπωλητές αλλά και εντός της κυβέρνησης, μία τέτοια κίνηση δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

Την ίδια στιγμή, το μεγαλύτερο νοσοκομείο του Ισραήλ αναμένεται να ξεκινήσει μια δοκιμή για να καθορίσει τα οφέλη από τη λήψη μιας τέταρτης δόσης του εμβολίου της Pfizer για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την Jerusalem Post. Η έρευνα θα είναι υπό τη διεύθυνση του Sheba Medical Center στο Tel Hashomer υπό την καθοδήγηση του Dr. Gili Regev-Yochay, διευθύντρια της Επιδημιολογικής Μονάδας Λοιμωδών Νοσημάτων στο νοσοκομείο. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής θα ελεγχθεί το πόσο αυξάνονται τα επίπεδα αντισωμάτων ενός ατόμου με μια πρόσθετη δόση. Οι εθελοντές, πιθανώς εργαζόμενοι στο νοσοκομείο που συμμετέχουν ήδη σε μια συνεχιζόμενη μελέτη αντισωμάτων, θα εξεταστούν αρκετές φορές πριν και μετά την τέταρτη δόση. Ο ακριβής αριθμός των συμμετεχόντων παραμένει ρευστός.

Το νοσοκομείο έχει υποβάλει αίτηση στην Επιτροπή του Ελσίνκι για τη διεξαγωγή της δοκιμής και εξακολουθεί να περιμένει την τελική έγκριση. Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα για να εξετάσουν εάν πρέπει να χορηγείται ήδη μια τέταρτη δόση, υπό το φως των δεδομένων που δείχνουν ότι δύο δόσεις δεν είναι σε μεγάλο βαθμό αποτελεσματικές έναντι της παραλλαγής Omicron και ότι οι τρεις δόσεις είναι λιγότερο προστατευτικές από ό,τι κατά της Delta. Ωστόσο, αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε άλλη μια δόση ακόμη και για άτομα με ανοσοκατεσταλμένο ανοσοποιητικό.

Το Ισραήλ ήταν το πρώτο στον κόσμο που χορήγησε μία τρίτη ενισχυτική δόση εμβολίου. Η χορήγηση μιας τέταρτης δόσης, ακόμη και μέσω κλινικής δοκιμής, θα ήταν σε μεγάλο βαθμό πρωτοποριακή, αν και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ ενημέρωσαν στις κατευθυντήριες οδηγίες τους στα τέλη Οκτωβρίου ότι άτομα μέτρια ή σοβαρά ανοσοκατεσταλμένα που λαμβάνουν τρία εμβόλια ως κύρια δόση μπορούν να λάβουν αναμνηστική δόση, επίσης.

kourdistoportocali.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη