25 Ιαν 2022

“Η κυβέρνηση τραγουδά: «Είσαι η Ελπίδα μας, πήδα μας, πήδα μας»“

Τα καιρικά φαινόμενα, η κλιματική αλλαγή, γενικά η φύση δεν προβλέπεται. Δε μπορείς με σιγουριά να πεις πόση ζέστη θα κάνει, πότε θα κάνει καύσωνα και πόσο θα κρατήσει ένας χιονιάς.

Αυτό για όσους νομίζουν ότι το να..κάνουμε κριτική σε μια κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της, είναι αυτοσκοπός κι όχι υποχρεωτική τήρηση των κανόνων της δημοκρατίας.

Αυτό που έγινε με την «Ελπίδα», την κακοκαιρία που χτυπά από το πρωί τη χώρα μας, και ειδικά την Αττική, είναι μια ακόμη απόδειξη των όσων λέγαμε πριν από μερικές ημέρες.

Πως δηλαδή οι όμορφες, πλην παραπλανητικές επικοινωνιακές τακτικές, όμορφα καίγονται.

Έτσι κάηκε για ακόμη μια φορά το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη. Και στο Μαξίμου ήδη έχουν αρχίσει να τραγουδούν «Είσαι η Ελπίδα μας, πήδα μας, πήδα μας».

Δεν υιοθετούμε τις κραυγές της αντιπολίτευσης. Άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος της, να ασκεί κριτική και ό,τι βρέξει ας κατεβάσει.

Όμως, τα όσα έγιναν στους δρόμους της Αθήνας και στην Εθνική Αθηνών – Λαμίας, δείχνουν ότι πίσω από τις δημοσκοπήσεις της χαράς κρύβεται μια πανικόβλητη κυβέρνηση, με «μικρούς» υπουργούς και με έναν σχεδιασμό που δεν αντέχει στην πρώτη δυσκολία.

Πίσω από το χρυσό περιτύλιγμα των επικοινωνιολόγων κρύβεται ένας πρωθυπουργός που δε μπορεί να αντιληφθεί το βασικό: Ότι οι «στραβές στη βάρδια» είναι αυτές που κρίνουν τον ηγέτη κι όχι οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι της χαράς.

Η κακοκαιρία είχε προβλεφθεί, έστω και στα βασικά της. Εδώ και ημέρες οι μετεωρολόγοι μιλούσαν για ιστορικό χιονιά στο κέντρο της Αθήνας, μέχρι και την παραλία.

Υποτίθεται ότι όλοι ήταν προετοιμασμένοι για ένα δύσκολο 48ωρο. Άλλο όμως οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ακόμη και οργανωμένα κράτη κι άλλο το απόλυτο χάος.

Πέντε κι έξι ώρες εγκλωβισμένοι χιλιάδες οδηγοί στην Αττική οδό; Σ’ αυτήν που πληρώνουν κάθε μέρα με αίμα οι Έλληνες πολίτες;

Υποτίθεται ότι είναι ιδιωτικό έργο και υπάρχει παραχωρησιούχος και διαχειριστής. Γιατί έκλεισε ο δρόμος και δημιούργησε αυτό το τεράστιο μπάχαλο παντού;


Και η αναζήτηση ευθυνών θα γίνει μόνο για τα μάτια του κόσμου;

Ποιος άραγε είπε να κυκλοφορούν βαρέα οχήματα μέσα στην Αττική οδό; Γιατί δεν υπήρχαν τα απαραίτητα μέσα ώστε να μείνουν καθαροί βασικοί οδικοί άξονες;

Χάος και στη Μεσογείων και στην Κηφισίας και στη Λεωφόρο Μαραθώνος. Ατελείωτες ουρές σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν.

Αμ και το ρεύμα; Συνεχείς διακοπές ρεύματος, χωρίς θέρμανση χιλιάδες νοικοκυριά, τα Μέσα Μεταφοράς είχαν εξαφανιστεί, η τηλεργασία στα σχολεία ήταν για γέλια.

Χθες αποφάσισαν να κλείσουν τα σχολεία και δεν είχαν ειδοποιηθεί οι εκπαιδευτικοί τι θα κάνουν. Μπάχαλο παντού.

Κι έρχονται το απόγευμα τέσσερις δύσμοιροι «άριστοι» να κάνουν ενημέρωση. Ο υπουργός για την Πολιτική Προστασία, ο ανύπαρκτος Κύπριος κ. Στυλιανίδης, προσπαθούσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.

Ο Λευτέρης Οικονόμου, ο Περιφερειάρχης της χαράς, κ. Πατούλης και κάποιος από τη ΔΕΗ μίλησαν ελάχιστα. Κορόιδα είναι; Να φορτωθούν αυτοί τις ευθύνες και τη χλεύη του κόσμου;

Βγήκαν από το κάδρο αφήνοντας τον Στυλιανίδη να μιλάει συνεχώς. Αναλώσιμος είναι άλλωστε ο εν λόγω υπουργός, οπότε γιατί τα άλλα τα «τζιμάνια» να πνιγούν μαζί στον κυβερνητικό Τιτανικό;

Η κυβέρνηση βολοδέρνει μεταξύ Μένιου Φουρθιώτη και κακοκαιρίας. Από τη μια ένας υπόδικος εκβιάζει το Μαξίμου κι από την άλλη μια κυβέρνηση αποδεικνύει την ανυπαρξία της.

Το πρόβλημα είναι ότι ο ηγέτης δεν καταλαβαίνει. Ότι ο Μητσοτάκης μοιάζει απών από τη μάχη. Κι όταν ο στρατηγός εν ώρα μάχης παίζει, φανταστείτε τι κάνουν οι αξιωματικοί.

Τότε η μάχη είναι σίγουρο ότι θα έχει κακή κατάληξη.

antinews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη