16 Ιαν 2022

Περίεργος ήχος στα Μετέωρα: Νέες διαστάσεις – Τί λέει η ΕΥΑΘ


Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους των Μετεώρων Πολίχνης του δήμου Παύλου-Μελά στη Θεσσαλονίκη ένας περίεργος και εκκωφαντικός ήχος.

Ο ήχος ακούγεται από τα μεσάνυχτα έως και τις πρώτες πρωινές ώρες και ακούγεται εντονότερα στη συμβολή των οδών Κηφισίας με Ακροπόλεως. Λόγω του περίεργου και τρομακτικού ήχου, οι κάτοικοι δεν μπορούν να κοιμηθούν και φοβούνται.
Βασίλης Μανδράου

Όπως μεταδίδει ο ήχος αυτός δεν σχετίζεται με αγωγό νερού της ΕΥΑΘ, σύμφωνα με το συμπέρασμα της αυτοψίας που πραγματοποίησε κλιμάκιο της ΕΥΑΘ το βράδυ της Πέμπτης στην περιοχή.

Πηγές της ΕΥΑΘ ανέφεραν πως το κλιμάκιο μετέβη στο σημείο για έλεγχο. Στη 1 παρά δέκα το βράδυ, άκουσαν τον ήχο και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τους δεν οφείλεται στο δίκτυο νερού ή στη λειτουργία του υδραγωγείου. Ωστόσο, η εστία του ήχου δεν ήταν εύκολο να προσδιοριστεί και από τον έλεγχό τους προκύπτει ότι έρχεται από την απέναντι πλευρά της περιοχής, δηλαδή το δάσος του Σέιχ Σου.


Τέλος οι αρμόδιοι σύμφωνα με πληροφορίες θα απευθυνθούν στο ΑΠΘ ζητώντας την πραγματογνωμοσύνη γεωλόγου, και αυτό γιατί είναι δύσκολο να εντοπιστεί το επίκεντρο του ήχου ενώ φέρεται αυτό να προέρχεται από το Σέιχ Σου.

https://www.theopinion.gr/thessaloniki/periergos-ichos-sta-meteora-nees-diastaseis-ti-leei-i-eyath/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη