22 Μαρ 2022

New York Post> Το ρεπορτάζ της εφημερίδας εμφανίζει την οικογένεια Biden να έχει συγκεντρώσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από ολιγάρχες στη Ρωσία, την Ουκρανία και την Κίνα


Ο φορητός υπολογιστής του Hunter Biden είναι ομιλητικότατος. Η Νew York Post είχε αποκαλύψει προεκλογικά ροές χρημάτων Ρώσων ολιγαρχών στην οικογένεια Biden διά μέσω του γιου τους Hunter. Πρόκειται για ένα ρεπορτάζ που αναγκάζονται να το.. παραδεχθούν πλέον και οι New York Times που στηρίζουν τον Biden.

Βy Miranda Devine/ New York Post

H Post θα χαρακτηρίσει τη καθυστερημένη παραδοχή των Τimes σαν προδοσία των αναγνωστών τους που κρατήθηκαν στο σκοτάδι για την αληθινή φύση του Προέδρου Joe Biden πριν από τις εκλογές του 2020.

“Αλλά τώρα που βρισκόμαστε όλοι στην ίδια σελίδα, υπάρχουν ορισμένα σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η κυβέρνηση, τα οποία αφορούν την εθνική ασφάλεια της Αμερικής σε μια περίοδο διεθνούς κινδύνου.

Eρώτηση 1


Η γραμματέας Τύπου του Προέδρου Biden, Jen Psaki, αρνήθηκε να απαντήσει στον δημοσιογράφο της The Post στον Λευκό Οίκο, Steven Nelson, όταν είχε τη σπάνια ευκαιρία να της κάνει δύο από αυτές τις ερωτήσεις την περασμένη εβδομάδα.

Η δικαιολογία της Psaki ήταν ότι ο Hunter Biden «δεν εργάζεται στην κυβέρνηση».

Αλλά δεν ρωτήθηκε για τον Hunter. Την ρωτούσαν για το αφεντικό της, τον πρόεδρο.

«Πώς αντιμετωπίζει ο Πρόεδρος Biden τις συγκρούσεις συμφερόντων όταν πρόκειται για την επιβολή κυρώσεων σε άτομα που έχουν συναλλαγές με την οικογένειά του;» ρώτησε ο Nelson.
«Ποιες θα ήταν οι συγκρούσεις συμφερόντων του;» απάντησε ψύχραιμα η Psaki.

Λοιπόν, για αρχή, η Ρωσίδα ολιγάρχης Yelena Baturina, η οποία πλήρωσε 3,5 εκατομμύρια δολάρια σε τραπεζικό λογαριασμό που σχετίζεται με τον Hunter και τον επιχειρηματικό συνεργάτη του Devon Archer, δεν υπέστη κυρώσεις όπως συνέβη με τους άλλους ολιγάρχες που συμμάχησαν με τον Πρόεδρο Vladimir Putin αυτόν τον μήνα.

Γιατί όχι; Ήταν παράλειψη; Ήταν μια χάρη;

Είναι μια σοβαρή ερώτηση που αξίζει μια σοβαρή απάντηση.

Η Baturina έστειλε 3,5 εκατομμύρια δολάρια στις 14 Φεβρουαρίου 2014 στην Rosemont Seneca Thornton, μια κοινοπραξία που δημιουργήθηκε μεταξύ της Rosemont Seneca —της εταιρείας που συνιδρύθηκε από τους Hunter, Archer και Chris Heinz— και το Thornton Group.

Ο Πρόεδρος Biden αρνήθηκε επανειλημμένα ότι συναντήθηκε με επιχειρηματικούς εταίρους του Hunter στο εξωτερικό, αλλά τα στοιχεία του φορητού υπολογιστή αποδεικνύουν το αντίθετο.

Τα ίχνη της Baturina επισημάνθηκαν σε «αναφορές ύποπτης δραστηριότητας» που παρασχέθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών σε έρευνα των Ρεπουμπλικανών της Γερουσίας από τις επιτροπές Οικονομικών και Εσωτερικής Ασφάλειας και Κυβερνητικών Υποθέσεων.

Ο δικηγόρος του Hunter αρνήθηκε ότι ο Hunter επωφελήθηκε από τη συναλλαγή, λέγοντας στο CNN: «Ο ισχυρισμός ότι πληρώθηκε 3,5 εκατομμύρια δολάρια είναι ψευδής».

Ποιος έλαβε λοιπόν τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια και πλήρωσε φόρο για αυτά;

Επτά εβδομάδες μετά την τραπεζική μεταφορά της Baturina, ο Hunter και ο Archer πέταξαν στη λίμνη Como της Ιταλίας και είχαν μια συνάντηση μαζί της στη Villa d’Este, ένα αγαπημένο στέκι των Ρώσων ολιγαρχών.

Ένα χρόνο αργότερα, τον Απρίλιο του 2015, η Baturina και ο σύζυγός της, ο πρώην διεφθαρμένος δήμαρχος της Μόσχας και πολιτικός σύμμαχος του Putin, Yury Luzhkov, εμφανίστηκαν σε μια λίστα καλεσμένων που ετοίμασε ο Hunter για ένα δείπνο στο Cafe Milano της Ουάσιγκτον, όπου ο πατέρας του, τότε αντιπρόεδρος, θα συναντηθεί με τους επιχειρηματικούς εταίρους του γιου του στο εξωτερικό από τη Ρωσία, την Ουκρανία και το Καζακστάν.

Αφού η The Post δημοσίευσε λεπτομέρειες για εκείνο το δείπνο πέρυσι, ο Λευκός Οίκος παραδέχτηκε αθόρυβα σε έναν ελεγκτή πληροφοριών της Washington Post ότι ο Biden παρευρέθηκε στο δείπνο, αλλά μόνο για λίγο.

Αυτή είναι μια αρκετά σημαντική παραδοχή, γιατί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Biden αρνήθηκε επανειλημμένα ότι είχε συναντηθεί με επιχειρηματικούς εταίρους του Hunter στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα, αρνήθηκε ότι συναντήθηκε με τον Ουκρανό χορηγό του Hunter, Vadym Pozharskyi, ο οποίος ήταν επίσης καλεσμένος στο δείπνο.
Πατέρας και γιος συνεχίζουν να υπερασπίζονται ο ένας τον άλλον, ακόμη και με τα στοιχεία εναντίον τους.

Ο Pozharskyi ήταν στέλεχος της ουκρανικής εταιρείας ενέργειας Burisma, που ανήκε στον ευθυγραμμισμένο με τη Ρωσία ολιγάρχη Mykola Zlochevsky, ο οποίος πλήρωνε στον Hunter 83.333 δολάρια το μήνα.

«Αγαπητέ Hunter, σε ευχαριστώ που με προσκάλεσες στο DC και που έδωσες την ευκαιρία να γνωρίσω τον πατέρα σου και περάσαμε [sic] λίγο χρόνο μαζί», έγραψε ο Pozharskyi σε ένα email στον Hunter στις 17 Απριλίου 2015, δύο μέρες μετά το δείπνο.

Αυτό το email, που βρέθηκε στον εγκαταλελειμμένο φορητό υπολογιστή του Hunter, ήταν η βάση της ιστορίας-βόμβας που δημοσιεύτηκε στη The Post τρεις εβδομάδες πριν από τις εκλογές του 2020.

Ήταν εκείνο το email που 51 πρώην αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών δήλωσαν χωρίς στοιχεία, σε μια κομματική επιστολή που εκδόθηκε πέντε ημέρες μετά την ιστορία της The Post, είχε όλα τα «χαρακτηριστικά» της ρωσικής παραπληροφόρησης.

Ο Βiden χρησιμοποίησε αυτή την επιστολή από τους Dirty 51 για να ξεκολλήσει σε ένα debate την παραμονή των εκλογών εναντίον του προέδρου Donald Trump. Ο ίδιος αποκάλεσε το ρεπορτάζ της The Post «ένα μάτσο σκουπίδια» και το φορητό υπολογιστή «ρωσικό εργοστάσιο».

Ερώτηση 2

Η δεύτερη ερώτηση του Nelson προς την Psaki την περασμένη εβδομάδα αφορούσε την Κίνα.

«Η ερώτησή μου σχετικά με τη σύγκρουση συμφερόντων όταν πρόκειται για την Κίνα είναι ότι πέρυσι ο δικηγόρος του πρώτου γιου είπε ότι έκανε εκποίηση από ένα κινεζικό επενδυτικό ταμείο που ελέγχεται από κινεζικές κρατικές οντότητες… Έκανε πράγματι και μπορείς…»

Πριν ολοκληρώσει την ερώτησή του τον διέκοψε η Psaki>

«Είναι ιδιώτης. Δεν εργάζεται για την κυβέρνηση, σας υποδεικνύω τους εκπροσώπους του», είπε απότομα.

«Νομίζω ότι τελειώσαμε εδώ».

Όχι τόσο γρήγορα, κυρία.

Εάν ο γιος του προέδρου έχει συναλλαγές με την κυβέρνηση της κομμουνιστικής Κίνας, αυτό δεν είναι ιδιωτικό θέμα, αλλά ζήτημα επείγοντος δημοσίου συμφέροντος.

Μας είπε πέρυσι ότι ο Ηunter βρισκόταν στη διαδικασία εκποίησης του μεριδίου του 10% στην κινεζική επενδυτική εταιρεία BHR Partners, η οποία είναι συνιδιοκτήτρια της Τράπεζας της Κίνας και έχει υπό διαχείριση κεφάλαια 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο δικηγόρος του Ηunter είπε στους Times ότι δεν κατέχει πλέον μερίδιο της BHR.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα διαδικτυακά αρχεία του κινεζικού μητρώου επιχειρήσεων Baidu, από την Τετάρτη, η εταιρεία του Hunter Skaneateles LLC συνεχίζει να κατέχει μερίδιο 10% στην BHR.

Ο Ηunter εξακολουθεί να αναφέρεται στα εταιρικά αρχεία ως ο μοναδικός κυβερνήτης της Skaneateles, αν και η εταιρεία αναφέρεται ως “ανακληθείσα” στον ιστότοπο του Υπουργείου Καταναλωτών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων της Ουάσιγκτον, DC. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει καταβληθεί ένα “τέλος αποκατάστασης” 300 $, ανέφερε ο Washington Examiner αυτόν τον μήνα.

Σαφώς, εάν ο Ηunter διατηρήσει τη συμμετοχή του, αυτό θα πρέπει να αποκαλυφθεί.

Βασική δημοσιογραφία

Τα ίδια όργανα μέσων ενημέρωσης που αγνόησαν και μετέδωσαν το ρεπορτάζ της The Post για τους φορητούς υπολογιστές εξακολουθούν να μην δείχνουν περιέργεια για τα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια που έχει συγκεντρώσει η οικογένεια Biden από ολιγάρχες στη Ρωσία, την Ουκρανία και την Κίνα.

Οι Times δεν χρειαζόταν να βασίζονται στον φορητό υπολογιστή για να κάνουν βασική δημοσιογραφία σε αυτή την υπόθεση.
Θα μπορούσαν να ρωτήσουν τον Tony Bobulinski, τον πρώην συνεργάτη του Hunter, ο οποίος τέθηκε στη διάθεση των μέσων ενημέρωσης πριν από τις εκλογές του 2020. Έδωσε στο FBI email, έγγραφα και μηνύματα WhatsApp που επιβεβαιώνουν και επαυξάνουν το υλικό στον φορητό υπολογιστή.

Επιπλέον, η έρευνα Grassley-Johnson παρείχε μια επίσημη διαδρομή χρημάτων από υπερπόντια συμφέροντα σε τραπεζικούς λογαριασμούς που σχετίζονται με τους Βiden και τους συνεργάτες τους.

Η άρνηση των Times και των υπολοίπων μέσων ενημέρωσης να καλύψουν αυτή την ιστορία ισοδυναμούσε με εκλογική παρέμβαση.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι περίπου το 10% των ψηφοφόρων του Βiden θα είχαν αλλάξει την ψήφο τους αν γνώριζαν για το σκάνδαλο. Αυτό θα είχε ουσιαστική επίδραση στο αποτέλεσμα. Που, φυσικά, ήταν το ζητούμενο.Hunter Biden poses for the camera.

https://kourdistoportocali.com/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη