25 Μαΐ 2022

Έβρος: Βίντεο ντοκουμέντο με διακινητές να μεταφέρουν πρόσφυγες με πούλμαν από την Τουρκία


Οι ροές των προσφύγων και μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα μπορεί να είχαν μειωθεί τα τελευταία χρόνια, λόγω της πανδημίας, όμως με βάση τα επίσημα στοιχεία έχουν αρχίσει να αυξάνονται ξανά σιγά-σιγά.

Το δελτίο ειδήσεων του Alpha κατέγραψε δύο παράνομες προσπάθειες προσφύγων και μεταναστών που προσπάθησαν να περάσουν στην Ελλάδα από την Τουρκία, ενώ σε ορισμένα καρέ διακρίνονται και οι διακινητές.
Σύμφωνα με το πρώτο βίντεο που πρόβαλε το δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού, φαίνονται πούλμαν από την Τουρκία που μεταφέρουν μετανάστες στα σύνορα στον Έβρο, με τους τελευταίους να κρύβονται στη περιοχή κατά την διάρκεια της ημέρας. Μόλις πέσει το βράδυ όμως, προσπαθούν να περάσουν απέναντι και διασχίζουν το ποτάμι, είτε με τα πόδια, επειδή μπορεί να έχει κατέβει η στάθμη του νερού, είτε με βάρκες, που έχουν φέρει οι διακινητές.Έπειτα, στο δεύτερο βίντεο, το δελτίο ειδήσεων του Alpha κατέγραψε επιχείρηση απώθησης μεταναστών από το Ελληνικό Λιμενικό. Φυλάκιο από το Αγαθονήσι εντόπισε σκάφος που κατευθύνονταν στη Σάμο και σύμφωνα όσα κατέγραψε η κάμερα, οι αρχές εμπόδισαν την είσοδο των μεταναστών στη χώρα.


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη