19 Μαΐ 2022

Άρης: Θα κατατεθεί έφεση για την αδειοδότηση – Κίνδυνος να μείνει εκτός Ευρώπης


Μεγάλος κίνδυνος υπάρχει για τον Άρη, καθώς μετά και το εξώδικο του Βόλου ο προϊστάμενος του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ θα καταθέσει έφεση για την άδεια της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε τις δέκα ομάδες της Superleague Interwetten που έλαβαν άδεια συμμετοχής για τις διεθνείς διοργανώσεις της UEFA. Αυτές είναι: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Παναιτωλικός, ΟΦΗ, Βόλος, Αστέρας Τρίπολης και Λαμία. Από την άλλη, μόνο για τις εγχώριες διοργανώσεις αδειοδοτήθηκαν οι Απόλλων Σμύρνης, ΠΑΣ Γιάννινα, Ιωνικός και Ατρόμητος.

Ωστόσο, για μία από τις δέκα αυτές ομάδες που έδωσε άδεια UEFA, ο προϊστάμενος του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ, Βασίλης Σαράκης θα καταθέσει έφεση.

Η ΠΑΕ Βόλος είχε αποστείλει εξώδικο στην ΕΠΟ κατηγορώντας την για παράτυπη αδειοδότηση ΠΑΕ, λόγω οφειλών που δεν έχουν ρυθμιστεί. Το εξώδικο του Βόλου αναφέρεται στον Άρη και ο λόγος της αρνητικής εισήγησης για την ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι λόγω μιας ανεξόφλητης οφειλής που υπάρχει σε πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας.

Οι «κίτρινοι» για την άδεια UEFA που έλαβαν υπήρχε προθεσμία τριών ημερολογιακών ημερών προκειμένου να κατατεθεί έφεση, είτε από τον προϊστάμενο του τμήματος αδειοδότησης, είτε από ομάδα που θα είχε έννομο συμφέρον. Οπως η ΑΕΚ, η οποία βέβαια δεν εξέφρασε την πρόθεση να προβεί σε μία τέτοια κίνηση.

Παρ’ όλα αυτά o προϊστάμενος του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ κ.Βασίλης Σαράκης, κατέθεσε έφεση και θα στείλει την υπόθεση στο δευτεροβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο αδειοδότησης της ΕΠΟ. Ωστόσο, η εισήγησή του απορρίφθηκε καθώς στην ψηφοφορία που διενεργήθηκε ο Άρης εξασφάλισε την αδειοδότηση με ψήφους 4-1 και ακολούθως η ΕΠΟ ενέταξε τους Θεσσαλονικείς εντός των ομάδων που αδειοδοτούνται για τη συμμετοχής τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Μετά την εξώδικη διαμαρτυρία της θεσσαλικής ομάδας όμως, ο Βασίλης Σαράκης φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει στην έφεση κατά της απόφασης αδειοδότησης της ΠΑΕ Άρης.

Τι σημαίνει αυτό; Οτι σε περίπτωση που το όργανο δεχτεί την έφεση του έμπειρου νομικού, τότε ο Άρης δεν θα πάρει την άδεια της ευρωπαϊκής συμμετοχής του και η ΑΕΚ θα πάρει το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Βέβαια, οι Θεσσαλονικείς έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στο αρμόδιο τμήμα της UEFA προκειμένου να ανατρέψουν την απόφαση.

Πηγή: gazzetta.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη