26 Μαΐ 2022

Έχει κουραστεί η Γερμανία από τον πόλεμο και την αντιπαράθεση με την Ρωσία δηλώνει η Γερμανίδα ΥΠΕΞ Α.Μπέρμποκ


«Κόπωση» στην σφοδρή αντιπαράθεση με την Ρωσία δηλώνει η Γερμανίδα ΥΠΕΞ Ανναλένα Μπέρμποκ, αλλά είναι σαφές ότι «δεν έχει δει τίποτα ακόμα».
Η ακριβής δήλωσή της στην υπουργική συνάντηση του...Συμβουλίου των χωρών της Βαλτικής Θάλασσας, που πραγματοποιείται σήμερα στο Κρίστιανσαντ της Νορβηγίας: «Φτάσαμε σε ένα σημείο κόπωσης» και τόνισε ότι ο σκεπτικισμός στη Δύση εντείνεται και από τις αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και των τροφίμων.
Είναι όμως βέβαιο ότι η αντιπαράθεση με την Ρωσία δεν πρόκειται να τελειώσει άμεσα διότι η μεν Ρωσία απέχει από το να ικανοποιήσει όλους τους αντικειμενικούς στρατιωτικούς σκοπούς της στην Ουκρανία, με κυριότερο την κατάληψη της νοτιοδυτικής ρωσόφωνης περιοχής της Ουκρανίας, δηλαδή την Οδησσό, το Μικολάεφ κλπ, χωρις την κατοχή της οποίας δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ελέγχει την Μαύρη Θάλασσα.

Από την άλλη πλευρά οι κύκλοι των Δημοκρατικών που θεωρούν ότι μπορούν να τελειώσουν σε «μια παρτίδα» Ρωσία και Κίνα μέχρι τις επαναληπτικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ θα είναι πανίσχυροι και θα καθορίζουν την εξωτερική και αμυντική πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Για τη Ρωσία η συνέχιση της παγκόσμιας σύγκρουσης έχει αποδειχθεί ευεργετική σε οικονομικό επίπεδο.

Κάθε ημέρα που περνά κερδίζει τα διπλάσια από όσα κέρδιζε πριν από τον πόλεμο και το ρούβλι είναι πλέον ένα ισχυρό νόμισμα.

Ο περιορισμός της σύγκρουσης στον Ντονμπάς ή για να το πούμε ακριβέστερα, ο περιορισμός της σύγκρουσης σε ένα μόνο μέτωπο, έχει περιορίσει και το κόστος που πολέμου και των ανθρώπινων απωλειών σε επίπεδα απολύτως ανεκτά για μια χώρα πλέον των 160 εκατ. κατοίκων μαζί με τους ρωσόφωνους πληθυσμούς που εντάχθηκαν σε αυτήν.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη