26 Ιουν 2022

”Πάγωσαν” οι Τούρκοι: ”Οι Έλληνες στέλνουν πολεμικά πλοία στο Αιγαίο-Σε εφαρμογή στρατιωτικό σχέδιο” – Άγχος & ανησυχία στην Άγκυρα

 


Άγχος δείχνουν τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία δεν πήραν με καλό μάτι τις κινήσεις των ελληνικών ΕΔ και το δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο!

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της ”γειτονικής” χώρας: ”Έχουμε άλλη μία προκλητική κίνηση από την Ελλάδα σε 3 νησιά του Αιγαίου. Η κυβέρνηση του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη θα κάνει ένα βήμα για να διαταράξει το καθεστώς των τριών νησιών στην έξοδο των Δαρδανελίων στα βόρεια του Αιγαίου.


Επιταχύνοντας τις προκλητικές δραστηριότητές της κατά της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, η Ελλάδα ετοιμάζεται να θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο που θα επεκτείνει την επιθετική της πολιτική στα βόρεια του Αιγαίου.

Η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει μέτρα για να επιταχύνει την πολιτική στρατιωτικοποίησης των νησιών Λήμνου, Σαμοθράκης και Λέσβου, που βρίσκονται στην έξοδο των Δαρδανελίων και δεν έχουν στρατιωτικό καθεστώς σύμφωνα με διεθνείς συμφωνίες.

Σύμφωνα με το σχέδιο, η διοίκηση της Αθήνας καθόρισε το τρίγωνο Λήμνου, Σαμοθράκης και Λέσβου ως ζώνη πρόκλησης που θα χρησιμοποιηθεί κατά της Τουρκίας. Ο ελληνικός στρατός θα τοποθετήσει πολεμικά πλοία σε αυτές τις περιοχές, προκειμένου να διασφαλιστεί ο πλήρης έλεγχος στην περιοχή.

Εκτός από το νέο τείχος που κατασκευάστηκε κατά μήκος της γραμμής του ποταμού Έβρου, θα αυξήσει επίσης τις δραστηριότητες τεθωρακισμένων οχημάτων και UAV στην περιοχή.”

directus.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη