28 Ιουν 2022

ΕΚΤΑΚΤΟ-Ερντογάν: Δεν θα δεχτώ συνάντηση με τον Μητσοτάκη


‘Μιλήσαμε τον Μπάιντεν σήμερα το πρωί. Το θέμα των F-16 είναι ακόμα στο τραπέζι “
Για “9 αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα” παραπονέθηκε πάλι σε συνέντευξή του πριν από την αναχώρησή του για την Μαδρίτη για την Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.

Οι διαπραγματεύσεις για τα F-16 από τις ΗΠΑ συνεχίζονται είπε, ενώ επιτέθηκε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ομιλία του στο Κογκρέσο. Πρόσθεσε πως στην Ελλάδα κατέφυγαν οι πραξικοπηματίες του 2016 και είπε ακόμη πως ο Μητσοτάκης του υποσχέθηκε να τους βρει.

Όσο οι άλλοι δεν δείχνουν αξίες εμείς δεν θα μετακινηθούμε από την θέση μας, τόνισε.

Αν ο Κ. Μητσοτάκης ζητήσει συνάντηση είπε πως δεν θα δεχτεί.

«Είχαμε συνομιλία με τον κ. Μπάιντεν σήμερα το πρωί. Εξέφρασε την επιθυμία του να ξανασυναντηθούμε σήμερα το απόγευμα ή αύριο. Είπαμε «ίσως». Το θέμα των F-16 είναι ακόμα στο τραπέζι ως τακτική απόσπασης της προσοχής», είπε.
Τα βασικά σημεία όσων είπε:

-Εάν η Σουηδία και η Φινλανδία πρόκειται να γίνουν μέλη του ΝΑΤΟ, πρέπει να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλεια.

-Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις με τις δύο πλευρές για τον τερματισμό του πολέμου στη Ρωσία

-Όταν συναντήθηκα με τον Έλληνα πρωθυπουργό είπαμε ότι δεν πρέπει να φέρουμε τρίτους ανάμεσά μας, αλλά αυτό δεν έγινε, είδαμε τι είπε στην ομιλία του στο αμερικανικό κοινοβούλιο. Πού βρισκόταν το σημαντικότερο καταφύγιο της FETO, που επιχείρησε την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου εναντίον μας; Ήταν στην Ελλάδα. Δεν είναι δυνατόν να έχω διμερή συνάντηση με τον Μητσοτάκη. Τι έπρεπε να γίνει με την Ελλάδα; Είχαμε μια στρατηγική συνάντηση υψηλού επιπέδου, αλλά την αφαίρεσα, τελείωσε. Τώρα, ο αρχηγός που το τελείωσε αυτό (σ.σ. εννοεί τον εαυτό του) θα σηκωθεί και θα πει ναι στο αίτημα του Μητσοτάκη για συνάντηση εκεί;

pentapostagma.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη