26 Ιουν 2022

Ομολογία φόβου από την Άγκυρα: ”Ρεκόρ αμυντικών δαπανών από την Ελλάδα”! – Τρομάζει τους Τούρκους το mega-project με Belharra & Rafale


Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Ομολογία φόβου έχουμε από την Τουρκία, η οποία ”κλαίγεται”. Σύμβουλοι του Ερντογάν αναφέρονται στις αμυντικές δαπάνες της πατρίδας μας και μάλιστα δείχνουν και σχετικούς πίνακες.

Μάλιστα αναφέρουν πως αυτό δείχνει πως η Ελλάδα είναι αυτή που κάνει επιθετικές κινήσεις! Το ακούσαμε και αυτό!


Ιδού τι φοβούνται Mega project με Belharra και Rafale

Η Ελλάδα θα υλοποιήσει τα επόμενα χρόνια, τεράστια εξοπλιστικά project που αποσκοπούν, κυρίως, στην αεροναυτική της ενίσχυση. Τα σημαντικότερα αφορούν την απόκτηση των γαλλικών φρεγατών Belharra και των μαχητικών αεροσκαφών Rafale. Συγκεκριμένα θα δαπανήσει τρία δις ευρώ, για την απόκτηση των φρεγατών, ενώ ποσό της τάξης του 1,5 δισ. ευρώ θα δοθεί για την απόκτηση τεσσάρων κορβετών και περίπου μισό δισ. ευρώ για την αναβάθμιση και των εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ.

Η απόκτηση των 18 γαλλικών μαχητικών Rafale (έξι καινούρια και δώδεκα μεταχειρισμένα) θα στοιχίσει 2,32 δισεκατομμύρια ευρώ, μαζί με τα οπλικά συστήματα που θα φέρουν. Ηδη στη χώρα μας έχουν εγκατασταθεί τα πρώτα έξι.

Τι αναφέρουν για τον δήθεν ”πράκτορα”

”Ο Έλληνας πολίτης Mohammed Amar Ampara, ο οποίος ασκούσε κατασκοπευτικές δραστηριότητες κατά της Τουρκίας για λογαριασμό της Ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, συνελήφθη από την ΜΙΤ. Η εφημερίδα Haber βρήκε λεπτομέρειες για την επιχείρηση της MIT στην οποία συνελήφθη ο Έλληνας κατάσκοπος.

Ως αποτέλεσμα μακροχρόνιων ερευνών και των πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν, αποκαλύφθηκε ότι ο ύποπτος συγκέντρωσε πληροφορίες για τις τουρκικές ΕΔ στα σύνορα και τις μετέφερε στις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών. Διαπιστώθηκε ότι ο ύποπτος ενεργούσε σαν επιχειρηματίας. Ο Έλληνας πολίτης Mohammed Amar Ampara, ο οποίος διεξήγαγε κατασκοπευτικές δραστηριότητες κατά της Τουρκίας, συνελήφθη στο Gaziantep στις 19 Μαΐου.

Ένας ρεπόρτερ της Haber, ο İlhan Tahsin, ο οποίος έκανε δήλωση σε ζωντανή μετάδοση, είπε: «Δεν θα μείνει εδώ, θα συνεχιστεί το ζήτημα».



Yunanistan'ın rekor kıran savunma harcamaları…

Güvenlik Politikaları Uzmanı Prof. Dr. @MesutCasin anlattı pic.twitter.com/5jiFDfdYpd

— A Haber (@Ahaber) June 25, 2022





Sarıgül Yunan parlamentosu önünde Türk bayrağı açtı#AHaber muhabiri @ilhan_tahsin detayları aktardı pic.twitter.com/Vec5SH9nzK

— A Haber (@Ahaber) June 25, 2022





Yunanistan casusu Gaziantep'te yakalandı@ugurozgoker @MesutCasin pic.twitter.com/cDt3EfOzM6

— A Haber (@Ahaber) June 25, 2022





MİT operasyonunun detaylarına #AHaber ulaştı… Casus Yunanlı bir iş adamıyla Suriye sınırında bilgi topluyordu

Uluslararası İlişkiler Uzmanı Prof. Dr. @EuRiderFx değerlendirdi pic.twitter.com/Vt721enXip



— A Haber (@Ahaber) June 25, 2022

directus.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη