10 Ιουλ 2022

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν ορίζει επίσημη αργία στις 8 Ιουλίου, ημέρα οικογένειας, αγάπης και πίστης


Poutine en Pétain: Η Ημέρα της Οικογένειας, της Αγάπης και της Πιστότητας θα γιορταστεί επίσημα στη Ρωσία στις 8 Ιουλίου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Tass στις 28 Ιουνίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε ένα διάταγμα σύμφωνα με το οποίο η Ημέρα της Οικογένειας, της Αγάπης και της Πιστότητας, που γιορτάζεται στις 8 Ιουλίου, έγινε επίσημη αργία:

«Για να διατηρήσω τις παραδοσιακές οικογενειακές αξίες και την πνευματική και ηθική διαπαιδαγώγηση των παιδιών και των νέων, αποφασίζω να καθιερώσω την Ημέρα Οικογένειας, Αγάπης και Πιστότητας και να την γιορτάσω στις 8 Ιουλίου», αναφέρει το κείμενο του εγγράφου που δημοσιεύτηκε την Τρίτη. στην πύλη νομικών πληροφοριών .

Το διάταγμα θα τεθεί σε ισχύ από την ημερομηνία υπογραφής του.



Η ιδέα της καθιέρωσης μιας νέας γιορτής – της Ημέρας της Οικογένειας, της Αγάπης και της Πιστότητας – γεννήθηκε το 2008, την πρωτοβουλία ανέλαβαν νέοι από την πόλη Murom. Η ιδέα εγκρίθηκε από την Κρατική Δούμα και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής του εορτασμού ήταν η Πρόεδρος του Ιδρύματος Κοινωνικών και Πολιτιστικών Πρωτοβουλιών Σβετλάνα Μεντβέντεβα. Η γιορτή υποστηρίχθηκε επίσης από το Διαθρησκειακό Συμβούλιο της Ρωσίας, το οποίο περιλαμβάνει εκπροσώπους όλων των θρησκειών που δηλώνουν στη χώρα. Για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις στο Murom.

Είναι το λουλούδι χαμομηλιού που έχει επιλεγεί ως σύμβολο της Ημέρας της οικογένειας, της αγάπης και της πίστης. Αυτό το λουλούδι έχει γίνει η προσωποποίηση της αγνότητας, της πίστης και της τρυφερότητας. Επιπλέον, σχεδόν όλοι οι λάτρεις ξεφλουδίζουν τη μαργαρίτα.

Όπως λέει το παλιό ρωσικό χρονικό, η κόρη ενός bortnik από το χωριό Ryazan της Fevronia θεράπευσε τον πρίγκιπα Murom Peter από μια τρομερή ασθένεια, μετά την οποία ερωτεύτηκαν και παντρεύτηκαν. Σε προχωρημένη ηλικία, το ζευγάρι με διαθήκη έκανε ευχή να ταφεί δίπλα-δίπλα. Ο Πέτρος και η Φεβρωνία πέθαναν την ίδια μέρα και την ίδια ώρα – 8 Ιουλίου σύμφωνα με το νέο ημερολόγιο. Την ημέρα αυτή, η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία τιμά τη μνήμη των προστάτων της οικογένειας και του γάμου.

Εν τω μεταξύ, στις 27 Ιουνίου στο Σιάτλ και παντού τον Ιούνιο στο «καλό στρατόπεδο» (ειρωνικά) που έχει γίνει ο δυτικός «πολιτισμός», τα παιδιά μπορούσαν να δουν τον «Απόλλωνα» και άλλα «περίεργα» πλάσματα, πάνω σε ποδήλατα ή σε τανκ, ήχος στοιχειωδών ή ταμταμίς μελωδιών, με την καλοπροαίρετη υποστήριξη της αστυνομίας….

Και χθες, 7 Ιουλίου, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, οι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ ενός ψηφίσματος που ζητούσε την αναθεώρηση του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ ώστε να συμπεριλάβει το «δικαίωμα στην άμβλωση».

Είναι στο χέρι του καθενός να επιλέξει την πλευρά του.

πηγή: Young Nation

reseauinternational.net

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη