10 Ιουλ 2022

Το Marburg ανακαλύφθηκε στη Γκάνα και οι πάσχοντες από ευλογιά των πιθήκων ανέρχονται ήδη σε 10.000.


dailymail.co.uk: Δύο άνθρωποι πιστεύεται ότι πέθαναν από τον εξαιρετικά θανατηφόρο ιό Marburg στην Γκάνα. Τώρα οι αξιωματούχοι προετοιμάζονται για ένα πιθανό ξέσπασμα. Οι ασθενείς από τη νότια περιοχή του Ashanti δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ασθένεια εξαπλώνεται ευρύτερα.

Τα αρχικά τεστ είναι θετικά για τον ιό και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναλύει εκ νέου τα δείγματα. Εάν επιβεβαιωθεί, αυτή θα είναι η δεύτερη φορά που το Marburg εντοπίζεται στη Δυτική Αφρική μετά από ένα μικρό ξέσπασμα στη Γουινέα πέρυσι.



Ο ΠΟΥ στέλνει ειδικούς για να υποστηρίξουν τους υπαλλήλους υγείας της Γκάνας και να εντοπίσουν τις στενές επαφές των θυμάτων. Ένας θανατηφόρος συγγενής του Έμπολα, το Μάρμπουργκ σκοτώνει από το ένα τέταρτο έως το 90 τοις εκατό εκείνων που τον προσβάλλουν. Το εξαιρετικά μεταδοτικό παθογόνο είχε προηγουμένως διαφημιστεί ως η επόμενη μεγάλη απειλή πανδημίας , με τον ΠΟΥ να τον περιγράφει ως «επιρρεπή σε επιδημία».

Οι μολυσμένοι ασθενείς γίνονται «φαντάσματα» και συχνά έχουν βαθιά μάτια και πρόσωπα χωρίς χαρακτηριστικά. Αυτό συνήθως συνοδεύεται από αιμορραγία από πολλαπλά ανοίγματα, συμπεριλαμβανομένης της μύτης, των ούλων και των ματιών. Ο Δρ Francis Casolo, εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην Γκάνα, λέει:

«Οι υγειονομικές αρχές βρίσκονται επί τόπου, μελετούν την κατάσταση και προετοιμάζονται για μια πιθανή αντιμετώπιση της επιδημίας. Συνεργαζόμαστε στενά με τη χώρα για να εντείνουμε τον εντοπισμό, τον εντοπισμό επαφών, να είμαστε έτοιμοι να ελέγξουμε την εξάπλωση του ιού».

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι δύο ασθενείς από την Γκάνα είχαν διάρροια, πυρετό, ναυτία και έμετο. Η ηλικία και το φύλο τους δεν αποκαλύφθηκαν. Η ανάλυση δειγμάτων που ελήφθησαν από δύο ασθενείς από το Ινστιτούτο Ιατρικής Έρευνας Noguchi Memorial της χώρας βρέθηκε θετική στο Marburg. Τα δείγματα έχουν σταλεί τώρα στο Ινστιτούτο Παστέρ στη Σενεγάλη , ένα συνεργαζόμενο κέντρο του ΠΟΥ, για επιβεβαίωση.

Ο ιός Marburg μεταφέρεται από νυχτερίδες φρούτων, αλλά μπορεί να μεταδοθεί μεταξύ των ανθρώπων μέσω του αίματος και των σωματικών υγρών και αγγίζοντας μολυσμένες επιφάνειες. Απαιτούνται εξαιρετικά αυστηρά μέτρα ελέγχου της μόλυνσης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού.

Σχόλιο από το The Big The One Editors: Ο ιός Marburg δεν εμφανίστηκε στον κόσμο χθες, επομένως μία ή δύο περιπτώσεις κατά καιρούς δεν είναι ασυνήθιστες. Ωστόσο, ο καιρός είναι τώρα τέτοιος που ακόμη και η ευλογιά των πιθήκων, που δεν είχε μεταδοθεί στο παρελθόν στους ανθρώπους, πήγε μια βόλτα σε όλο τον κόσμο και μέχρι στιγμής περπατά ακριβώς με τους υπολογισμούς μας: 10 Ιουλίου θα είναι 12.000, 20 Ιουλίου 24.000, Αυγούστου 1 θα είναι 50.000, και ούτω καθεξής:


Ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποίησε για την ευλογιά ως την επόμενη πανδημία και η προειδοποίησή του έγινε πραγματικότητα. Και για το Marburg ως την επόμενη πανδημία, προειδοποίησαν οι πάστορες και ο Tedros Gebreisus, ένας άλλος σαμάνος του βουντού. Και εδώ είσαι.

Και αυτό που είναι πιο ενοχλητικό τώρα είναι το γεγονός ότι μερικοί άπειροι εντολοδόχοι από την Γκάνα άρπαξαν τους δοκιμαστικούς σωλήνες με δείγματα και τους μετέφεραν στη Σενεγάλη για δεύτερη δοκιμή.

Το πρόβλημα είναι ότι στην περίπτωση ενός τέτοιου πράγματος όπως το Marburg, τα δείγματα βιοϋλικών που λαμβάνονται από ασθενείς ανήκουν στην κατηγορία ΥΨΗΛΟΤΕΡΗΣ βιολογικής απειλής και πρέπει είτε να απενεργοποιηθούν μετά από επιτόπιες δοκιμές είτε να μεταφερθούν ως δείγματα βιολογικών όπλων – σε τριπλή συσκευασία, σε σιδερένιο δοχείο, συνοδεία ελικοπτέρου και συνοδείας καράτε-μοτοσικλετιστών. Και μετά κάποιοι περιπατητές έβαλαν δοκιμαστικούς σωλήνες στις τσέπες τους, ανέβηκαν σε ποδήλατα και οδήγησαν κάπου. Τώρα δεν ξέρουμε καν πώς και πώς θα τελειώσει το ταξίδι των προσκυνητών, αλλά παρακολουθούμε την εξέλιξη των γεγονότων.
thebigtheone.com
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη