5 Ιουλ 2022

Νέα μέτρα στήριξης για την ενέργεια ανακοινώνονται σήμερα


Νέα μέτρα στήριξης για την ενέργεια, νοικοκυριών και επιχειρήσεων, για τον Ιούλιο, θα ανακοινώσει σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο Κώστας Σκρέκας θα ανακοινώσει - με δηλώσεις που θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ στις 09:30 - τις επιδοτήσεις για την ενέργεια που θα δοθούν τον μήνα Ιούλιο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ως σήμερα μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα Power Pass οι δικαιούχοι της αποζημίωσης έως και 600 ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα. Η ενίσχυση αναμένεται να καταβληθεί εντός του Ιουλίου.

Η αποζημίωση αφορά σε όσους έχουν επιπλέον χρεώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα στο χρονικό διάστημα έκδοσης των λογαριασμών από την 1η Δεκεμβρίου του 2021 έως και τις 31 Μαΐου του 2022 και πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Το ποσό της επιδότησης ρεύματος φθάνει ως τα 600 ευρώ.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη