5 Ιουλ 2022

ΕΛΛΑΔΑ Στις φλόγες ένα από τα κορυφαία ξενοδοχεία της Ευρώπης, αλλά τα κανάλια «πέρα βρέχει»!


Μια ακόμη τρανή απόδειξη του πόσο «αντικειμενική» είναι η ενημέρωση από τα τηλεοπτικά κανάλια στη χώρα μας, αποτελεί και το γεγονός ότι εδώ και μερικές ώρες έχει τυλιχθεί στις φλόγες το πεντάστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα.. «Amanzoe» στην Αργολίδα, ένα από τα κορυφαία όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά δεν υπήρξε η παραμικρή ζωντανή σύνδεση από το τραγικό -όπως και να χει- αυτό συμβάν.
Αλλά, τι να περιμένει κανείς από τα κανάλια, όταν η ίδια η κυβέρνηση ως πρώτο της όπλο για την καταπολέμηση των πυρκαγιών έχει το… 112 και τα μηνύματα για εκκενώσεις περιοχών, όταν πλησιάζει επικίνδυνα η φωτιά. Πληροφορήθηκαν, φαίνεται, ότι οι φιλοξενούμενοι και το προσωπικό του ξενοδοχείο αποχώρησαν εγκαίρως και… επαναπαύτηκαν.

Με βάση, πάντως, τις τελευταίες δυσοίωνες εξελίξεις, η φωτιά έχει μπει για τα καλά μέσα στο -προσφάτως ανακαινισμένο- ξενοδοχειακό συγκρότημα, καθώς λίγο μετά τις 10:30 το βράδυ σημειώθηκε αναζωπύρωση, με τους πυροσβέστες να παλεύουν με τις φλόγες, αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να σώσουν οτιδήποτε μπορεί να σωθεί.

Από τη φωτιά έχουν ήδη προκληθεί σοβαρές ζημιές σε κάποια από τα bungalows, παρά το γεγονός ότι το ίδιο το ξενοδοχείο διαθέτει αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης, ενώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η κατάσταση να χειροτερέψει ανά πάσα στιγμή, καθώς στις εγκαταστάσεις υπάρχουν και φιάλες υγραερίου. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και μέσα στους χώρους του ξενοδοχείου, ενώ στην κατάσβεση της φωτιάς συμβάλει και ομάδα των Ειδικών Μονάδων Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), οι δασοκομάντος, δηλαδή, που υπάγονται στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Περιγράφοντας την όλη κατάσταση, ο δήμαρχος Ερμιονίδας, Γιάννης Γεωργόπουλος, είπε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο newsit.gr, «τους πελάτες και τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου τούς είχαν πάει στη θάλασσα για να τους μεταφέρουν. Τους έχουν μεταφέρει όλους δια θαλάσσης. Από το δρόμο εκεί περνούσε η φωτιά, οι άνθρωποι δεν κινδύνευσαν. Η φωτιά τώρα είναι σε χορτολιβαδική έκταση και δεν απειλεί οικισμούς, αλλά έχει φουντώσει μέσα στο ξενοδοχείο. Καίγονται κάποια δέντρα, αλλά κυρίως είναι χορτολιβαδική η έκταση και ευτυχώς δε φυσάει τώρα. Υπάρχει πρόβλημα στο ξενοδοχείο που πλέον έχει εκκενωθεί».

Νωρίτερα, ο ίδιος σχολίασε πως «έχουν συμβεί περίεργα πράγματα εδώ στην Ερμιονίδα και στο Κρανίδι. Είχαμε δυο φωτιές μικρές μέσα στην πόλη του Κρανιδίου, κοντά στα σπίτια, σε κάποια οικόπεδα με χόρτα. Το μεσημέρι έγινε αυτό, 15.30 με 17.00. Και μετά από λίγη ώρα ξέσπασε και αυτή η φωτιά εδώ η μεγάλη, που είναι στο ξενοδοχείο Amanzoe. Πριν μισή ώρα θα σας έλεγα ότι η φωτιά είναι σε ύφεση. Όμως τώρα (21.30) έχει αναζωπυρωθεί! Ιδιαίτερα στο χώρο του ξενοδοχείου, δεν ξέρω τι κατάληξη θα έχει».


 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη