1 Ιουλ 2022

ΠΑΣΟΚ για «Turkaegean»: Αδικαιολόγητη ολιγωρία, βαθύτατα εκτεθειμένη η κυβέρνηση


Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της για το θέμα με το «Turkaegean» εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.


Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στο σχόλιο του, «βαθύτατα εκτεθειμένη είναι η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης από το νήμα των αποκαλύψεων σχετικά με την ευρωπαϊκή κατοχύρωση του σήματος «Turkaegean» από τον Τουριστικό Οργανισμό της Τουρκίας.

Η ολιγωρία και η σοβαρή υστέρηση επαγρύπνησης είναι αδικαιολόγητη και αναμφίβολα δεν καμουφλάρεται πίσω από την επιχειρηματολογία του Πρωθυπουργού ότι το εν λόγω σήμα δεν είχε τουριστική απήχηση».

Κατηγορεί το υπουργείο Ανάπτυξης για το «Turkaegean»

Όπως επισήμανε από χθες το ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, ο Φορέας, που το κατοχύρωσε, είναι το Γραφείο Διανοητικής Ιδιοκτησίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, EUIPO, με έδρα το Alicante της Ισπανίας και όχι κάποιο «ιδιωτικό δικηγορικό γραφείο στη Μαδρίτη» κατά τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς.

Ενώ η αίτηση δημοσιεύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021, μέχρι και τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους που ολοκληρώθηκε η διαδικασία, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ανάπτυξης δεν προέβησαν σε καμιά απολύτως ενέργεια για να σταματήσουν την κατοχύρωση του εν λόγω σήματος.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη