30 Αυγ 2022

Νέο εκλογικό νόμο ζητούν βουλευτές της ΝΔ – Τι απαντά το Μαξίμου


«Είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς συναδέρφους στην κοινοβουλευτική ομάδα» της ΝΔ. Οι παρεμβάσεις Χαρακόπουλου και Ντόρας Μπακογιάννη


Ξανανοίγει και με ένταση καθώς φαίνεται στο εσωτερικό της ΝΔ και της κοινοβουλευτικής της ομάδας η συζήτηση για εκ νέου αλλαγή του εκλογικού νόμου με αιχμή την επαναφορά ουσιαστικά του προηγούμενου νόμου της ενισχυμένης αναλογικής που προέβλεπε μπόνους 50 εδρών για το πρώτο κόμμα άσχετα από το ποσοστό του.
Πρέπει να ξαναδούμε το θέμα

Το ζήτημα επανέφερε στην επικαιρότητα ο βουλευτής της ΝΔ Μάξιμος Χαρακόπουλος ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι «θα πρέπει να ξαναδούμε το θέμα του εκλογικού νόμου».
Ο κ. Χαρακόπουλος μιλώντας στο κανάλι της Βουλής και κληθείς να διευκρινίσει αν η αλλαγή του εκλογικού νόμου είναι ένα ζήτημα που πρέπει να δει άμεσα η κυβέρνηση, σημείωσε ότι «εγώ σας λέω τι πιστεύω και τι εισπράττω συζητώντας με συναδέλφους της ΝΔ».

Μάλιστα ο γαλάζιος βουλευτής πέταξε το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε να αποδεχτεί την αλλαγή του εκλογικού νόμου με την επαναφορά του μπόνους των 50 εδρών τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Την πρόκληση αυτή πρέπει να την αποδεχτεί και ο ΣΥΡΙΖΑ εφόσον πιστεύει ότι θα κερδίσει τις εκλογές. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα».

Στο θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου παρενέβη και η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη η οποία μιλώντας στον Σκάι ξεκαθάρισε ότι η αλλαγή του αποτελεί απόφαση του πρωθυπουργού ενώ επί της αρχής τόνισε ότι με το μπόνους των 50 εδρών οι πιθανότητες σταθερότητας (βλέπε σχηματισμός κυβέρνησης) είναι ασφαλώς πολύ περισσότερες.https://www.in.gr/2022/08/29/politics/neo-eklogiko-nomo-zitoun-vouleytes-tis-nd-ti-apanta-maksimou/
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη