19 Αυγ 2022

Καλλονή από τη Σαουδική Αραβία «έκλεψε» την καρδιά του πρίγκιπα της Ιορδανίας


Έναν μήνα μετά τον αρραβώνα της πριγκίπισσας Ιμάν, η βασιλική οικογένεια της Ιορδανίας, ανακοίνωσε και τον αρραβώνα του πρίγκιπα Χουσεΐν.


Ο πρωτότοκος γιος του βασιλιά Αμπντάλα και της βασίλισσας Ράνιας ερωτεύτηκε την Ράτζα Αλ Σαΐφ, κόρη επιχειρηματία από τη Σαουδική Αραβία και τη ζήτησε σε γάμο.

Ο 28χρονος διάδοχος του θρόνου και η καλλονή αρραβωνιάστηκαν στο Ριάντ, στον κήπο της κατοικίας της νύφης, όπως απαιτεί το έθιμο.

Το «παρών» έδωσαν το βασιλικό ζεύγος της Ιορδανίας, η οικογένεια της Ράτζα Αλ Σαΐφ και δύο από τους ετεροθαλείς αδελφούς του βασιλιά Αμπντάλα, οι πρίγκιπες Αλί και Χασίμ καθώς και ο θείος τους, πρίγκιπας Ελ Χασάν μπιν Ταλάλ μαζί με τον γιο του, πρίγκιπα Ρασίντ.

Η ημερομηνία του γάμου τους μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή.

Η βασίλισσα Ράνια ωστόσο, ανάρτησε από τον αρραβώνα φωτογραφίες στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

«Δεν φανταζόμουν πως θα ήταν δυνατόν να έχω τόση χαρά στην καρδιά μου. Συγχαρητήρια στον μεγαλύτερο γιο μου, πρίγκιπα Χουσεΐν και στην όμορφη μέλλουσα νύφη, Ράτζα», έγραψε στη λεζάντα.

Ποια είναι η Ράτζα Αλ Σαΐφ

Γεννήθηκε στο Ριάντ στις 28 Απριλίου του 1994. Ο πατέρας της είναι επιχειρηματίας και έχει ακόμα τρεις μεγαλύτερες αδελφές, την Φεϊζάλ, την Ναΐφ και την Ντάνα. Ειδικότερα, ο πατέρας της είναι ιδιοκτήτης του ομίλου εταιρειών El Seif Group, εκ των πιο ισχυρών στη Σαουδική Αραβία στον τομέα των κατασκευών και των επενδύσεων.

Η καταγωγή της οικογένειάς της είναι από τη φυλή Σουμπάι και μέλη της υπήρξαν σεΐχηδες στην πόλη Αλ Αττάρ της κεντρικής περιφέρειας Νατζντν, στη Σαουδική Αραβία. Η 28χρονη έχει σπουδάσει αρχιτεκτονική στο πανεπιστήμιο των Συρακουσών.

Ο πρίγκιπα Χουσεΐν από την μεριά του, είναι διπλωματούχος της Βασιλικής Στρατιωτικής Ακαδημίας Σάντχερστ στη Βρετανία και έχει αποκτήσει πτυχίο στη Διεθνή Ιστορία από το πανεπιστήμιο Georgetown των ΗΠΑ. Επίσης, φέρει τον βαθμό του λοχαγού στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του.




 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη