23 Αυγ 2022

Οι Ρώσοι έδωσαν βίντεο και φωτογραφίες για την πιθανή δολοφόνο της Ντούγκινα


Η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο και φωτογραφίες μιας γυναίκας η οποία θεωρείται ύποπτη για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα. Σε βίντεο της FSB εμφανίζεται η Natalya Vovk. Η 43χρονη Ουκρανή μπήκε στη Ρωσία ξανθιά και στη συνέχεια έγινε μελαχρινή. Μάλιστα άλλαξε τρεις φορές πινακίδες στο αυτοκίνητο, πριν διαφύγει στην Εσθονία

Πλάνα που κυκλοφόρησαν από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας δείχνουν πώς μπήκε στο κτίριο όπου έμενε η Daria Dugina - και στη συνέχεια διέφυγε ​​από τα σύνορα για την Εσθονία.
Το βίντεο της FSB



Ο φερόμενη δολοφόνος της Darya Dugina έχει συνδέσμους με τάγμα νεοναζί, σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ.

Τα προσωπικά δεδομένα της Shaban διέρρευσαν ήδη στις 13 Απριλίου από χάκερ που ισχυρίζονται ότι έχει συνδέσμους με το Νεοναζιστικό τάγμα Azov.

DJYUUK7LYUIL.jpg



Περισσότερες -ανεπιβεβαίωτες- αναφορές υποδεικνύουν ότι το όχημα που χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση της Dugina στη Μόσχα είναι καταχωρισμένο προς πώληση στο διαδίκτυο από κάποια με το ίδιο επώνυμο.

Οι Μυστικές Υπηρεσίες αναφέρουν ότι το έγκλημα προετοιμάστηκε και διαπράχθηκε από τις ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες και η δράστις ήταν η Natalya Vovk, η οποία εισήλθε στη Ρωσία στις 23 Ιουλίου με τη 12χρονη κόρη της και νοίκιασε ένα διαμέρισμα στην πολυκατοικία όπου ζούσε η Dugina.

H467467U6.jpg



Για κάποιο χρονικό διάστημα, η Vovk ακολουθούσε τη Ντούγκινα, με ένα Mini Cooper, στο οποίο άλλαξε τρεις φορές αριθμό κυκλοφορίας.

Την ημέρα της δολοφονίας, η ίδια και η κόρη της βρίσκονταν στο λογοτεχνικό και μουσικό φεστιβάλ Tradition και αφού η Ντάγκινα έφυγε από την εκδήλωση, έκανε ελεγχόμενη έκρηξη του SUV Toyota Land Cruiser Prado. Μετά από αυτό, η Vovk και το κορίτσι έφυγαν για την Εσθονία, αναφέρει η Μόσχα.

REWGWREG.jpg

Σύμφωνα με την ομάδα χάκερ RahDit, η 43χρονη Ουκρανή γυναίκα υπηρέτησε προηγουμένως στο εθνικιστικό τάγμα Azov. Το πατρικό της όνομα είναι Shaban.

δολοφόνος Ντούγκινα

RTUTRUYTI.jpg


Οργισμένη αντίδραση από Πούτιν

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισε σήμερα «κατάπτυστο έγκλημα» τον θάνατο της κόρης του ιδεολόγου που υποστηρίζει την επίθεση στην Ουκρανία Αλεξάντερ Ντούγκιν σε έκρηξη αυτοκινήτου κοντά στη Μόσχα, για τον οποίο οι ρωσικές αρχές κατηγορούν το Κίεβο.

«Ένα κατάπτυστο, σκληρό έγκλημα έκοψε το νήμα της ζωής της Ντάρια Ντούγκινα, ενός λαμπρού, ταλαντούχου ανθρώπου, με αληθινή ρωσική καρδιά, ευγενική, αγαπητή, συμπονετική και ανοιχτή. Δημοσιογράφος, επιστήμονας, φιλόσοφος, πολεμική ανταποκρίτρια, υπηρέτησε με εντιμότητα τον λαό και την πατρίδα, αποδεικνύοντας με τις πράξεις της τι σημαίνει να είσαι πατριώτης της Ρωσίας», αναφέρεται στο συλλυπητήριο τηλεγράφημα που έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος στην οικογένεια της Ντάρια Ντούγκινα.
Η αντίδραση του Κιέβου

Στην πρώτη αντίδραση του Κιέβου μετά τις κατηγορίες, ο προεδρικός σύμβουλος Μιχαϊλο Ποντόλιακ έκανε λόγο για ρωσική προπαγάνδα και χαρακτηρίζει τις ειδικές υπηρεσίες της Ρωσίας «οχιές».

«Η ρωσική προπαγάνδα ζει σε έναν φανταστικό κόσμο: Ουκρανή γυναίκα και το 12χρονο παιδί της θεωρήθηκαν υπεύθυνοι για την ανατίναξη του αυτοκινήτου της προπαγανδίστριας Ντούγκινα. Παραδόξως, δεν βρήκαν επί τόπου την «εσθονική βίζα». Οι οχιές στις ειδικές υπηρεσίες της Ρωσίας ξεκίνησαν έναν ενδοφυλετικό αγώνα».



Στο ίδιο μήκος κύματος, σύμφωνα με τον Guardian, ανώτερος Ουκρανός αξιωματούχος επανέλαβε την άρνηση της εμπλοκής του Κιέβου στη βομβιστική επίθεση με αυτοκίνητο, υποστηρίζοντας ότι το θύμα και ο πατέρας της δεν ήταν στρατηγικά σημαντικές προσωπικότητες.

«Ποιος είναι ο λόγος για να το κάνουμε αυτό;» αναρωτήθηκε ένας από αυτούς, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Ο αξιωματούχος θεωρεί πως ο Ντούγκιν ήταν ο στόχος της επίθεσης και όχι η κόρη του, αλλά δήλωσε ότι δεν ήταν σημαντική ρωσική πολιτική προσωπικότητα ή πρόσωπο που λαμβάνει αποφάσεις στον πόλεμο της Ουκρανίας. «Δεν τον ξέρουν πολλοί άνθρωποι εδώ και κανείς δεν είχε ακούσει για την κόρη του» πρόσθεσε.

Ούτε ο ισχυρισμός που διατυπώθηκε στην Ουκρανία ότι η δολοφονία ήταν έργο νέας οργάνωσης που ονομάζεται «Εθνικός Δημοκρατικός Στρατός» θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη, πρόσθεσε ο αξιωματούχος. «Πρόκειται για μια εικονική ομάδα, που επιδιώκει να τονώσει το προφίλ της ως αποτέλεσμα αυτού του περιστατικού».

Ο ίδιος έκανε λόγο για «έργο επαγγελματιών», ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η δολοφονία να είναι έργο της ρωσικής υπηρεσίας FSB.
Ουκρανός ο δολοφόνος - Διέφυγε στην Εσθονία

Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα από τη ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), σύμφωνα με το πρακτορείο TASS.

Το έγκλημα φέρεται να προετοιμάστηκε και διαπράχθηκε από ουκρανικές ειδικές υπηρεσίες, ανέφερε η FSB.

Ο δράστης του εγκλήματος φέρεται να είναι πολίτης της Ουκρανίας, ο οποίος διέφυγε στην Εσθονία.

Η Ντάρια Ντούγκινα, κόρη του υπερεθνικιστή Ρώσου ιδεολόγου, Αλεξάντερ Ντούγκιν, που πιστεύεται ότι είχε ισχυρή επιρροή στον Πρόεδρο της χώρας, Βλαντίμιρ Πούτιν, σκοτώθηκε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο στα περίχωρα της Μόσχας, σύμφωνα με πολλαπλές αναφορές των μέσων ενημέρωσης κατά το πρωί της Κυριακής (21/08).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του «Guardian», η Ντάρια Ντούγκινα, κόρη του Ρώσου πολιτικού σχολιαστή, Αλεξάντερ Ντούγκιν, που έχει χαρακτηριστεί ως «ο εγκέφαλος του Πούτιν», έχασε τη ζωή της όταν το Toyota Land Cruiser που οδηγούσε, διαλύθηκε από ισχυρή έκρηξη περίπου 20 χιλιόμετρα δυτικά της Μόσχας γύρω στις 09:30 μ.μ. (τοπική ώρα).

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο χωριό Μπόλσιγε Βιαζέμι, όπως αναφέρουν οι ρωσικοί ιστότοποι μέσων ενημέρωσης, «Baza» και «112», καθώς και η «Novaya Gazeta» σε σχετική δημοσίευση. Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι συντρίμμια πετάχτηκαν σε όλο τον δρόμο, καθώς το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες πριν πέσει πάνω σε έναν φράχτη.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη