11 Αυγ 2022

Συνάντηση Ράμα με Ερντογάν: «Η Τουρκία στο πλευρό της Αλβανίας στην παγκόσμια κρίση»


Τίρανα/Άγκυρα.
Η Τουρκία θα είναι στο πλευρό της Αλβανίας ακόμη και στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει ολόκληρο τον κόσμο. Ο επικεφαλής της κυβέρνησης Έντι Ράμα ανακοίνωσε σήμερα ότι είναι έτοιμα συγκεκριμένα έργα, μαζί με την Τουρκία, για να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της κρίσης.
Ο Ράμα γράφει ότι έχουν δύο έργα αφιερωμένα στις δύο μεγαλύτερες προκλήσεις, την ενεργειακή κρίση και την έλλειψη βασικών τροφίμων, που προέκυψαν ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός δημοσίευσε φωτογραφία από τη συνάντηση με τον Ερντογάν, ενώ δίπλα γράφει ότι είναι πάντα μια αδελφική συνάντηση.

Από την Τετάρτη, ο Ράμα βρίσκεται στην Τουρκία, όπου συμμετέχει στην τελετή έναρξης των Αγώνων Ισλαμικής Αλληλεγγύης.

«Συνάντηση όπως πάντα αδελφική με τον Πρόεδρο Ερντογάν και συγκεκριμένα έργα για την αντιμετώπιση των δύο μεγάλων προκλήσεων της εποχής, την ενεργειακή εγγύηση και τα βασικά τρόφιμα», γράφει ο Ράμα.

Όπως σημειώνει η Shqiptarja «εν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία στηρίζει την Αλβανία, καθώς ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν ήταν δίπλα μας στην αντιμετώπιση των τραγικών συνεπειών του σεισμού του 2019, χρηματοδοτώντας την κατασκευή 522 διαμερισμάτων στο Laç» .



Λόγω της οικονομικής κρίσης, η αλβανική κυβέρνηση ενέκρινε χθες το δεύτερο Πακέτο Κοινωνικής Αντιμετώπισης , ενώ η Τράπεζα της Αλβανίας προειδοποίησε για δύσκολη οικονομική κατάσταση από τον Σεπτέμβριο, καθώς αναμένεται αύξηση ρεκόρ του πληθωρισμού και ως εκ τούτου η αύξηση των τιμών θα συνεχιστεί.

Όσο για την ενεργειακή κρίση, από τον Σεπτέμβριο ο Ράμα έχει προειδοποιήσει ότι μπορεί να μην καλύψουμε τις ανάγκες ηλεκτροδότησης, επομένως έχουν ετοιμάσει το σχέδιο εξοικονόμησης, το οποίο προβλέπει ωριαίες διακοπές ρεύματος.


https://www.echedoros-a.gr

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη