19 Αυγ 2022

Η Τουρκία ανακοίνωσε τον απόπλου τεσσάρων πλοίων ξηρού φορτίου από τα λιμάνια της Ουκρανίας


Μόσχα.
Τέσσερα πλοία ξηρού φορτίου με ουκρανικά αγροτικά προϊόντα αναχώρησαν την Τετάρτη από τα λιμάνια της Οδησσού και του Τσορνομόρσκ, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως δημοσιεύει η ρωσική «Moskovskiy komsomolets».
Σημειώνεται ότι η αποστολή σιτηρών από τα λιμάνια της Ουκρανίας προχωρά όπως είχε προγραμματιστεί.
Συνολικά, από την 1η Αυγούστου έως τις 15 Αυγούστου, 21 πλοία ξηρού φορτίου αναχώρησαν από την Οδησσό, το Τσερνομόρσκ και το Γιούζνι. Μετέφεραν πάνω από 563 χιλιάδες τόνους σιτηρών και άλλων προϊόντων διατροφής.

Η εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας της Ουκρανίας πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας «συμφωνίας προϊόντος» που συνήφθη στις 22 Ιουλίου από εκπροσώπους της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Τουρκίας και του ΟΗΕ.

Το πακέτο εγγράφων συνεπάγεται την άρση των περιορισμών στις εξαγωγές ρωσικών γεωργικών προϊόντων και λιπασμάτων στις παγκόσμιες αγορές και καθορίζει τον αλγόριθμο για την ασφαλή έξοδο εμπορικών πλοίων από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας υπό τον έλεγχο της Ουκρανίας κατά μήκος ειδικά διαμορφωμένων ανθρωπιστικών θαλάσσιων διαδρόμων.

Η ανθρωπιστική επιχείρηση οργανώθηκε με την ενεργό συμμετοχή Ρώσων αξιωματικών στο πλαίσιο του Κοινού Κέντρου Συντονισμού στην Κωνσταντινούπολη, σημειώνει το δημοσίευμα.

https://www.echedoros-a.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη