21 Σεπ 2022

Aνακοινωθηκαν τα νέα τιμολόγια για το μήνα Οκτώβριο από τους πάροχους ηλεκτρικής ενέργειας


Σημαντικά χαμηλότερα σε σχέση με τον τρέχοντα μήνα Σεπτέμβριο είναι τα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για τον Οκτώβριο που ανακοίνωσαν το βράδυ οι προμηθευτές.

Οι τιμές παραμένουν παρ’ όλα αυτά σε υψηλά επίπεδα και το...ενδιαφέρον των καταναλωτών στρέφεται στις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το ύψος των επιδοτήσεων τον επόμενο μήνα, από το οποίο θα εξαρτηθεί η πραγματική επιβάρυνση των καταναλωτών.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν το πρωί της Τετάρτης από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και αναμένεται να περιλαμβάνουν κλιμακωτή επιδότηση ανάλογα με την κατανάλωση, υψηλότερη στις χαμηλές καταναλώσεις.

Ενδεικτικά τα τιμολόγια που ανακοινώθηκαν από προμηθευτές:

ΔΕΗ 59,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες, 60,7 λεπτά για τις επόμενες και 55,4 λεπτά για το νυχτερινό τιμολόγιο.

Ήρων Protect 62 λεπτά ανά κιλοβατώρα

NRG 0,579

Elpedison 59,05-63,06 λεπτά ανά κιλοβατώρα με έκπτωση συνέπειας.

Watt+Volt: 0,5890/KWh

Volterra 68,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα

Ελίν 59,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Protergia: 0,57630/KWh

Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον στο ύψος της επιδότησης που θα ανακοινώσει σήμερα το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, από το οποίο θα εξαρτηθεί και η τελική τιμή για τους καταναλωτές.

Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί πως οι εκπτώσεις στους λογαριασμούς θα συνεχιστούν, και μένει να δούμε πού θα κυμανθούν οι επιδοτήσεις σε ρεύμα και φυσικό αέριο για τον επόμενο μήνα.
Το «μπόνους»

Δίνοντας χθες μια πρόγευση των μέτρων για τον Οκτώβριο, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι στους λογαριασμούς ρεύματος θα συνεχιστεί η απορρόφηση του 90%-94% των αυξήσεων, και πως τα νοικοκυριά θα στηριχθούν ανεξαρτήτως εισοδήματος και ανεξαρτήτως του αν πρόκειται για κύρια ή για μη κύρια κατοικία.

Εξήγησε ότι στον νέο μηχανισμό θα υπάρξουν τρεις κλίμακες, με το μεγάλο ποσοστό των νοικοκυριών να βρίσκεται στην πρώτη κλίμακα και σε όσους έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση στη δεύτερη και την τρίτη.

«Εκεί θα δίνουμε τη δυνατότητα σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση, εφόσον μειώσουν κατά 15% την κατανάλωση ενέργειας, όταν έρθει ο εκκαθαριστικός λογαριασμός να λάβουν μια επιπλέον επιδότηση, που θα έρθει στον εκκαθαριστικό λογαριασμό από τον προμηθευτή τους» δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το «μπόνους» εξοικονόμησης για όσους μειώσουν την κατανάλωσή τους περισσότερο από 15% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους θα δίνεται βάσει των στοιχείων που έχει ο ΔΕΔΔΗΕ, με τα οποία θα μπορεί να συγκρίνει τη φετινή με την περσινή περίοδο.

Όσον αφορά το φυσικό αέριο, το ΥΠΕΝ αναμένεται να συνεχίσει να στηρίζει τους πολίτες που δεν μπορούν να το αντικαταστήσουν με άλλο καύσιμο.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη