20 Σεπ 2022

Παραλήρημα Ερντογάν στον ΟΗΕ: Η Ελλάδα μετατρέπει το Αιγαίο σε τάφο μεταναστών


Σε ανθελληνικό παραλήρημα προχώρησε από το βήμα του ΟΗΕ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το απόγευμα της Τρίτης. Η ομιλία του διήρκησε περίπου μισή ώρα και όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ethnos.gr και του OPEN στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη η Ελλάδα ήταν από τα πρώτα θέματα της ομιλίας του.
Αναφερόμενος στους πρόσφυγες και στους μετανάστες είπε ότι η Ελλάδα αυξάνει την τυραννία της στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο κατηγορώντας την Αθήνα ότι βυθίζει βάρκες μεταναστών και τους φυλακίζει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα fake news αυτή τη φορά απευθυνόμενος στο παγκόσμιο ακροατήριο.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε την Ελλάδα ότι μετατρέπει σε τάφο το Αιγαίο με παράνομες επαναπροωθήσεις, στην προσπάθειά του να δημιουργήσει ένα ανθελληνικό κλίμα, ενώ για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του, ο Ερντογάν δεν δίστασε να φέρει μαζί του στο βήμα φωτογραφίες με νεκρά παιδιά και να τις παρουσίασε ως αποτέλεσμα των ενεργειών της Ελλάδας.
«Συνεχίζει να αυξάνεται η ελληνική καταπίεση των μεταναστών στο Αιγαίο. Ένα μωρό πέθανε την περασμένη εβδομάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά και παρουσίασε την χώρα του σαν θύμα, σημειώνοντας πως «θέλουμε να λύσουμε όλα τα θέματα στο Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο σύμφωνα με τον νόμο».



Πρόσθεσε παράλληλα ότι η Ελλάδα είναι η χώρα που αυξάνει την ένταση στην ανατολική Μεσόγειο και κάλεσε την Αθήνα να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στις οποίες προβαίνει αυτή τη στιγμή.

Εν συνεχεία σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι αυτή που αναζητεί την εξουσία στο Αιγαίο, χαρακτηρίζοντας όσους έχουν τέτοιες βλέψεις «γελοίους». Στη συνέχεια της ομιλίας του, έκανε λόγο για «τουρκική μειονότητα» στη δυτική Θράκη και μάλιστα υποστήριξε ότι η Ελλάδα την καταπιέζει, όπως και τους «Τουρκοκυπρίους».

«Προσπαθήσαμε να είμαστε εποικοδομητικοί στο Κυπριακό. Η ΤΔΒΚ θα πρέπει να αναγνωριστεί επίσημα, η κατοχύρωση του δικαιώματος στην ισότητα του τουρκοκυπριακού λαού είναι το κλειδί της λύσης στο νησί», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «η ελπίδα μας είναι ότι η Ελλάδα θα βάλει τέλος σε όλες τις προβληματικές της δραστηριότητες».
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη