27 Σεπ 2022

Η κηραλοιφή ως συγκολλητική ουσία στη δεξιά πολυκατοικία...


Η στήλη δεν έχει τίποτε κοινό µε τον Γιώργο Καρατζαφέρη αλλά οφείλει να του αναγνωρίσει ότι αυτήν τη στιγµή είναι ο φυσικός ηγέτης της ∆εξιάς στην Ελλάδα. Οι επίγονοί του όχι µόνο αποτελούν τον ιδεολογικό κορµό της Ν∆ αλλά αποτελούν και το ρετιρέ αυτού που κάποτε ο... Καρατζαφέρης αποκάλεσε «η πολυκατοικία της ∆εξιάς».


Μπορεί ο... Κυριάκος Μητσοτάκης να έχει από σπίτια στην Τήνο ως το σπίτι του Βολταίρου στις όχθες του Σηκουάνα, αλλά από το ρετιρέ της ∆εξιάς Αδωνης Γεωργιάδης, Μάκης Βορίδης, ακόµη και ο Θάνος Πλεύρης εσχάτως, κάνουν και κουµάντο και τα κουµάντα τους.


Ο Μητσοτάκης ακόµη κι αν εµφανιστεί µε το νεγκλιζέ της συµπαθούς Μαρέβας στην 6η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης θα αναστατώσει ίσως, θα σχολιαστεί ότι είναι ένας ηγέτης χωρίς παρωπίδες, αλλά τα µάτια των νεοδηµοκρατών θα κοιτάνε πάντα εκεί που χτυπά η καρδιά της ακροδεξιάς πλέον Νέας ∆ηµοκρατίας: στην κληρονοµιά του Γιώργου Καρατζαφέρη.


Ο Μητσοτάκης είναι σε δεινή κατάσταση µετά το σκάνδαλο των υποκλοπών (σηµειωτέον ότι αυτό τον αποδυνάµωσε από τα ισχυρά στηρίγµατά του) και έχει εγκαταλείψει τα σενάρια συγκυβέρνησης µε το ΚΙΝΑΛ. Μόνος χώρος στον οποίο µπορεί να στραφεί είναι το κόµµα του Κυριάκου Βελόπουλου. Θα κληθεί, λένε οι γνωρίζοντες, να χρησιµοποιήσει τις κηραλοιφές του Βελόπουλου ως συγκολλητική ουσία σε µια µελλοντική κυβέρνηση και να χρησιµοποιήσει τα θαυµατουργά κοµποσκοίνια για να δέσει τον έρωτά τους.


Μήπως είναι υπερβολές και κακοήθειες; Θα βγει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επισηµοποιήσει ως εταίρο και συνοµιλητή τον Βελόπουλο; «∆εν έχει πρόβληµα» λένε σύµβουλοί του, «όταν έχεις συνυπάρξει µε τον Αδωνη έχεις µάθει και από τηλεπωλήσεις και από πωλήσεις µε τις οποίες προσπαθείς να διασωθείς».


Επειδή όµως έχω µάθει η έρµη να µην πιστεύω ό,τι προωθείται στην επικαιρότητα και προξενεί θόρυβο, θα µείνω µόνο στα γεγονότα. ∆εν ξέρω ποιος κάνει επαφές µε τον Βελόπουλο, αλλά είναι γεγονός ότι στην προ ηµερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις υποκλοπές ο Βελόπουλος ήταν αυτός που έκανε δύο πάσες στον Μητσοτάκη.


Ηταν αυτός που ανακοίνωσε πρώτος ότι τα αρχεία της ΕΥΠ για τις υποκλοπές έχουν καταστραφεί και προσπάθησε να το παγιώσει ως δεδοµένο λέγοντας ότι έτσι γίνεται µε τα αρχεία της ΕΥΠ, είναι γνωστά αυτά. Λίγο αργότερα το είπε και η κυβέρνηση, οπότε δεν ήταν µόνη της η κυβέρνηση που το έλεγε, ήταν και το κουνελάκι ο Βελόπουλος. Το δεύτερο που έκανε ήταν πάλι στη Βουλή να µιλήσει για σύστηµα παρακολουθήσεων την εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Πρακτικά δηλαδή να παγιώσει την αντίληψη ότι αυτά γίνονται και θα γίνονται, οπότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε και κάτι τροµερό.


Βέβαια η συνεύρεση και συµπόρευση Μητσοτάκη – Βελόπουλου δεν είναι χωρίς προβλήµατα. Το ένα είναι ο Αδωνης, του οποίου απειλείται η ηγεµονική θέση στην ακροδεξιά της Ν∆ και ειδικά σε αυτήν που ειδικεύεται στις τηλεπωλήσεις. Το δεύτερο πρόβληµα είναι οι ψηφοφόροι και τα στελέχη του Βελόπουλου που όχι µόνο µισούν τον Μητσοτάκη αλλά θέλουν να τον εξοντώσουν µε όλα τα κρυφά όπλα του Πούτιν. Το δεύτερο είναι σοβαρό πρόβληµα, αλλά δεν είναι ανυπέρβλητο. Το περίσσευµα του ΛΑΟΣ που έµεινε εκτός Ν∆, ο Κυριάκος Βελόπουλος, σταθµίζει διάφορα πράγµατα.


Το πιο σοβαρό από αυτά, όπως µου λένε, είναι ένας οικονοµικός έλεγχος που έχει ξεκινήσει για διάφορες εταιρείες και έχει επεκταθεί και στη Βουλγαρία, ο οποίος τον ενδιαφέρει για λόγους που δεν γνωρίζω. Φαίνεται ότι οι εταιρείες σχετίζονται µε διάφορα θαύµατα οικονοµικά τα οποία δεν είναι άσχετα µε τον Βελόπουλο. Τώρα όσα ακούω να λένε κάποιοι για το πώς θα συνυπάρξει η Μαρέβα µε τις χειρόγραφες επιστολές του Ιησού, επειδή πιστεύω ότι είναι αρκετά ανοιχτός άνθρωπος δεν το θεωρώ απίθανο να φτιάξει T-shirt όπου θα είναι τυπωµένες µε τον λογότυπο της Zeus+Dione...


documentonews.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη