21 Σεπ 2022

Σκληρή απάντηση της Αθήνας μετά τις αισχρότητες Ερντογάν


Μάρτυρας μιας ξεδιάντροπης επίθεσης στην Ελλάδα έγινε χθες ο πλανήτης, με πρωταγωνιστή τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος από το βήμα του ΟΗΕ παρουσίασε μια καλοστημένη παράσταση ερμηνεύοντας εκείνος τον ρόλο του θύματος και παρουσιάζοντας την χώρα μας ως τον θύτη.


Ο Τούρκος ηγέτης ξεπέρασε κάθε όριο χρησιμοποιώντας ακόμα και φωτογραφίες νεκρών παιδιών προκειμένου να περιγράψει την Ελλάδα ως μια χώρα που βασανίζει και στέλνει στον θάνατο ανυπεράσπιστους μετανάστες. Ταυτόχρονα, ο ίδιος ενδύθηκε τον μανδύα του ειρηνοποιού στην περιοχή και του προστάτη των αδύναμων.

Ήταν προετοιμασμένοι αλλά όχι για τέτοιο κρεσέντο

Η κυβέρνηση περίμενε ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα επιχειρούσε κάποιο «χτύπημα» στη Νέα Υόρκη αλλά όχι τέτοιου μεγέθους. Στο κυβερνητικό επιτελείο κρίθηκε ότι η απάντηση έπρεπε να δοθεί άμεσα. Έτσι, δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, απαντήθηκαν όλα τα fake news του Ερντογάν.

Ο υπουργός Εξωτερικών, θύμισε ποια ακριβώς είναι η στάση της Τουρκίας στο μεταναστευτικό όπου το εργαλειοποιεί θέτοντας σε κίνδυνο δεκάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, ότι η Τουρκία είναι εκείνη που απειλεί την Ελλάδα ευθέως με πόλεμο, αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, κατέχει εδάφη ξένων χωρών, μεταξύ των οποίων της Κυπριακής Δημοκρατίας, και δεν σέβεται το Διεθνές Δίκαιο.

Η Ελλάδα όμως δεν θα μείνει μόνο εδώ. Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στην Παρασκευή όπου ενώπιον ηγετών από όλο τον κόσμο ο Έλληνας πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ θα δείξει το αληθινό πρόσωπο του Τούρκου προέδρου.

Ενδιάμεσα και μέσα από το γεμάτο με επαφές πρόγραμμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αδράξει την ευκαιρία να εξηγήσει στους συνομιλητές του ότι η χώρα μας είναι εκείνη που παλεύει για την ειρήνη και την σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πρέπει να καταλάβει η Τουρκία ότι δεν μπορεί να τα έχει όλα

Στην Αθήνα προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν τις αληθινές προθέσεις του Ερντογάν και πλέον με τα διαφορετικά πρόσωπα που παρουσιάζει καθημερινά δεν μπορεί κανείς να πει με βεβαιότητα που θα οδηγήσει η κατά μέτωπο επίθεση της Τουρκίας στην χώρα μας.

Διπλωματικές πηγές τόνιζαν ότι η Άγκυρα «Έχει κάθε συμφέρον να έχει καλή σχέση με την Ελλάδα και πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να τα έχει όλα». Πρόσθεταν μάλιστα με νόημα ότι «δεν μπορεί να επιβάλλει τις δικές της αντιλήψεις, τα δικά της μέτρα και σταθμά».

Οι ίδιες πηγές υπογράμμιζαν πόσο έχει βοηθήσει τη χώρα μας η οπτικοποίηση των απειλών και των αλυτρωτικών διαθέσεων της Τουρκίας όπως οι χάρτες της «Γαλάζιας πατρίδας» τους οποίους τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Εξωτερικών έχουν δείξει σε ομολόγους τους. Η οπτικοποίηση θα είναι και το «όπλο» που θα χρησιμοποιήσει ξανά αν χρειαστεί ο πρωθυπουργός στις επαφές που θα έχει στη Νέα Υόρκη αλλά και στο βήμα του ΟΗΕ την Παρασκευή.

Η τακτική της Ελλάδας έχει αποδώσει καρπούς, έλεγαν κυβερνητικοί αξιωματούχοι αφού Ελλάδα και ΗΠΑ έχουν έρθει πιο κοντά από ποτέ και μάλιστα υπογράμμιζαν με έμφαση ότι έχουν καταλάβει πλέον πολύ καλά ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι.

Όπως έχει πει άλλωστε και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης η Αθήνα είναι πάντα πρόθυμη για διάλογο αλλά απέναντι στον παραλογισμό που κλιμακώνεται μέρα και τις συκοφαντίες και τα ψέματα δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς.
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη