21 Σεπ 2022

Ηλεκτρικό ρεύμα: Το σχέδιο για τις κρατικές επιδοτήσεις – Τι προβλέπει για το φυσικό αέριο


Tις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος για τον Οκτώβριο που αναμένεται να είναι ελαφρώς μειωμένες σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, αναμένεται να ανακοινώσουν οι πάροχοι τις επόμενες ώρες.


Ωστόσο, η αλλαγή για τους καταναλωτές θα έρθει από το νέο σύστημα επιδοτήσεων που μπαίνει σε εφαρμογή, επίσης από τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, τα νέα τιμολόγια θα κινούνται στα 0,59 – 0,68€/Kwh, τo παζλ όμως για το τι θα πληρώσουν τελικά οι καταναλωτές θα ολοκληρωθεί με την ανακοίνωση των κρατικών επιδοτήσεων.

Οι επιδοτήσεις

Τα βασικά σημεία του νέου σχήματος επιδοτήσεων είναι:Επιδότηση ανάλογα με την κατανάλωση για νοικοκυριά και επιχειρήσεις
Τρεις κλίμακες επιδότησης για νοικοκυριά (Α’ κατοικία & εξοχικά)
Bonus επιδότησης για εξοικονόμηση 15%

Επιδότηση φυσικού αερίου

Ανακοινώσεις αναμένονται και για το φυσικό αέριο, καθώς 700.000 νοικοκυριά κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, δε θα υπάρξει για το φυσικό αέριο ανάλογο μοντέλο εξοικονόμησης με αυτό του ρεύματος, ενώ η επιδότηση θα είναι οριζόντια.

Ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε πως είναι σχεδόν μηδενικές οι πιθανότητες για διακοπές ρεύματος τον χειμώνα που έρχεται.

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος στο πλαίσιο της εξοικονόμησης ενέργειας, ανακοίνωσε νέο πρόγραμμα αντικατάστασης παλαιών θερμοσίφ
ωνων με ηλιακούς ώστε τα νοικοκυριά να μπορούν πιο εύκολα να εξοικονομούν ενέργεια.

 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη