29 Σεπ 2022

Φοιτητικές εστίες: Face control, ξύλο και απειλές από τις συμμορίες στην Πολυτεχνειούπολη – Ζητούσαν μέχρι και ταυτότητες


Σκορπούσαν τον τρόμο στις φοιτητικές εστίες της Πολυτεχνειούπολης από το 2019 τα μέλη των τριών συμμοριών που εξαρθώθηκαν ύστερα από την ευρεία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. χθες (27.09.2022) το πρωί.
Όλα τα ηγετικά στελέχη των..τριών συμμοριών ζούσαν στην Πολυτεχνειούπολη, τα μέλη τους έκαναν face control στους φοιτητές, έδερναν και τρομοκρατούσαν χωρίς έλεος και έμπαιναν σε διαμερίσματα με το «έτσι θέλω».
Η ΕΛ.ΑΣ. έκανε σήμερα την επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης, που «κρατάει» από το 2019, ενώ δυο από τους συλληθφέντες ήταν μέλη της σπείρας με τα καλάσνικοφ, που λήστευε σπίτια και βίαζε γυναίκες στα νότια προάστια πριν από μερικά χρόνια! Πρωτοπαλίκαρο του 30χρονου σεσημασμένου, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την επιχείρηση, ο σύντροφος της 22χρονης δόκιμης αστυνομικού, η οποία κατηγορείται ως πληροφοριοδότης των συμμοριών!

Συνολικά, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε συνολικά σε 32 συλλήψεις. Οι τρεις συμμορίες διέπρατταν ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά. Εννέα από τα ηγετικά στελέχη τους, έμεναν μέσα στην Πολυτεχνειούπολη και άλλα 12 «μπαινόβγαιναν» όποτε ήθελαν, εκφοβίζοντας, δέρνοντας και απειλώντας τους φύλακες και τους φοιτητές. Έναν απ’ αυτούς τον είχαν απειλήσει με όπλο, άλλους τους είχαν κλέψει.
Face control

Τα εννέα από τα ηγετικά στελέχη των συμμοριών, μαζί με τις οικογένειές τους (!), ζούσαν μέσα στην Πολυτεχνειούπολη. Και όχι μόνο έμεναν εκεί, αλλά έμεναν και όπου ήθελαν! Διάλεγαν ένα από τα διαμερίσματα της φοιτητικής εστίας, έμπαιναν μέσα κι αν κάποιος φοιτητής ήταν… άτυχος και έμενε ήδη εκεί, τον έδερναν και τον πετούσαν έξω!

Είχαν φτάσει δε στο σημείο να τοποθετήσουν κάποιους από τους συλληφθέντες στην είσοδο του κτιρίου για να κάνουν face control! Αν κάποιον τον ήξεραν, τον άφησαν να περάσει. Αν όχι, του ζητούσαν ταυτότητα (!), του έκαναν έλεγχο για το αν ήταν αστυνομικός και μετά τον άφηναν να περάσει.

Στα τρία χρόνια της δράσης τους, είχαν απειλήσει φοιτητές και φύλακες, είχαν βγάλει όπλο, είχαν δείρει αλλά ποτέ δεν έγινε επώνυμη καταγγελία, αφού τα θύματα ήταν τρομοκρατημένα.
Οι κώδικες, ο μύθος της μεγάλης ζωής και το παρελθόν

Τα μέλη των τριών συμμοριών είχαν, φυσικά, και τη δική τους «γλώσσα». Στο λεξιλόγιό τους, η κοκαΐνη ήταν «η κυρία» ή «η άσπρη», η υδροπονική κάνναβη λεγόταν «mall» και η αστυνομία ήταν «οι μαύροι» ή «τα σκυλιά».

Ο 30χρονος που επιχείρησε να επιτεθεί με κατσαβίδι στην 35χρονη ανθυπαστυνόμο με αποτέλεσμα εκείνη να τον πυροβολήσει και να τον τραυματίσει, ήταν ο στρατολογητής. Ήταν ο άνθρωπος που υποσχόταν τη «μεγάλη ζωή» στα πρόσωπα που έκανε μέλη των συμμοριών. Εκείνος ζούσε εκτός Πολυτεχνειούπολης, μαζί με τη σύζυγο και το παιδί του.

Η αστυνομία έκανε πρώτα επιχείρηση στο σπίτι του και προσήγαγε τη γυναίκα του, με αποτέλεσμα εκείνος να πάει (μέσα από την Πολυτεχνειούπολη) στο Α.Τ. Ζωγράφου, απειλώντας… Θεούς και Δαίμονες. Θεωρείται πως αυτό ήταν και το κίνητρο της απόπειρας να επιτεθεί με κατσαβίδι στην αστυνομικό.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες της Πολυτεχειούπολης είναι και δυο άτομα που είχαν συλληφθεί, το 2011, ως μέλη της σπείρας με τα καλάσνικοφ, η οποία λήστευε σπίτια στα νότια προάστια και βίαζε γυναίκες! Οι δυο άνδρες είχαν αποφυλακιστεί πριν από 1,5 χρόνο και αμέσως αφού βγήκαν από τη φυλακή, επέστρεψαν στην Πολυτεχνειούπολη!

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης

newsit.gr
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη