2 Οκτ 2022

Π. Ρέππας : Η «προφητεία» για την γρίπη.


Αυτή την φορά θα συμφωνήσω με τους τηλεειδικούς. Ξέρουν πολύ καλά τι λένε. Όχι, δεν έρχεται κανένας φοβερός ιός· γριπούλα είναι, αλλά το ανοσοποιητικό των εμβολιασμένων έχει εξασθενήσει πολύ και πολλές φορές δεν τα καταφέρνουν ούτε με την Ομικρον, που οι ανεμβολίαστοι δεν την καταλαβαίνουν καν.

Βλέπουν κι αυτοί, όσα βλέπουν οι «ψεκασμένοι» αναγνώστες του διαδικτύου και μάλιστα ακόμη περισσότερο, γιατί έχουν πλήρη στοιχεία (που εξακολουθούν όμως να μην δημοσιεύουν). Κι έτσι όμως το πράγμα δεν κρύβεται. Για παράδειγμα, μπορεί να έθαψαν και την υπόθεση μαζί με το κορίτσι στο ναυτικό, που έφυγε από ξαφνικίτιδα, αλλά είναι τόσες χιλιάδες αυτές οι περιπτώσεις παγκοσμίως και τόσο σταθερή η αύξηση των θανάτων, που είναι θέμα χρόνου να αγανακτήσουν και οι πλέον αφελείς.

Παρόλα αυτά δεν αφήνουν τον χαβά τους. Θα κάνουν όσο περισσότερο κακό μπορούν μέχρι τελευταίας στιγμής (που θα τους επιτρέπουμε να το κάνουν). Δεν είναι επιστημονική πλάνη· δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό ούτε για τους συγκεκριμένους, ούτε γενικότερα για τον επιστημονικό κόσμο (όχι μόνον τον ιατρικό). Εκτός από τους πρωταίτιους (που είναι συνειδητό έγκλημα) για όλους τους άλλους είναι δειλία· είναι πολύ χαμηλό ανάστημα.

Π. Ρέππας
 
Copyright © 2015 Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη